Vor fi modelele Audi R şi RS mai performante? Stephan Winkelmann este noul CEO al Quattro GmbH

Distribuie:
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Începând cu 15 martie 2016, Stephan Winkelmann (51 de ani) va fi noul CEO al Quattro GmbH, o filială AUDI AG, care produce modele de performanţă cunoscute sub indicii R şi RS. Winkelmann a fost preşedinte şi CEO al Automobili Lamborghini S.p.A. începând cu data de 1 ianuarie 2005. Heinz Hollerweger (62 de ani), actualul şef al Quattro GmbH, a decis să se pensioneze după aproape 40 de ani de muncă pentru Audi.

FOTO: gaskings.com

FOTO: gaskings.com

Fiind director al Lamborghini, Winkelmann a fost responsabil pentru investiţiile substanţiale în viitorul companiei, din 2005 încoace. El a făcut ca Lamborghini să fie unul dintre cei mai importanţi producători de supercaruri. În 2015, brandul a atins un nou record, livrând clienţilor 3.245 de maşini. Lamborghini este, de asemenea, un pionier în domeniul construcţiilor uşoare şi în dezvoltarea tehnologiilor inovatoare din fibră de carbon.

Începând cu anul 2018, gama Lamborghini se va extinde cu un al treilea model, alături de bolizii Huracan şi Aventador: un SUV sport. De asemenea sub conducerea lui Winkelmann vânzările au crescut, iar în ultimul deceniu numărul dealerilor s-a triplat.

https://youtu.be/FIIzCRj3gvE

În acest an, 2016, marca italiană va sărbători 100 de ani de la naşterea fondatorului companiei Ferruccio Lamborghini.

Înainte ca Winkelmann să devină CEO al Lamborghini în 2005, el a fost președintele Consiliului Management Fiat Auto din Austria, Elveţia şi Germania.

Cât îl priveşte pe Heinz Hollerweger, el va rămâne cunoscut în istoria companiei ca fiind „un catalizator” care a adus Audi pe calea electrificării. El, de asemenea, a contribuit decisiv la succesul şi extinderea Quattro GmbH pe piaţă, numai în 2015 vânzându-se peste 17.000 de maşini cu indicele R şi RS în denumire.

FOTO: derstandard.at

FOTO: derstandard.at

Heinz Hollerweger s-a născut în Austria şi şi-a început cariera la Audi în 1977, în departamentul acustică. Douăsprezece ani mai târziu, el a fost mutat la reprezentanţa Audi din Neckarsulm, ca şef al departamentului acustică, după care, peste trei ani s-a întors din nou la Ingolstadt în calitate de şef al inspecției vehiculelor. Din 1997 până în 2005 el a fost responsabil pentru domeniul fizicii vehiculului.

După aceea, el a fost responsabil de dezvoltarea maşilor. În această poziţie, el a fost responsabil de numeroase maşini Audi, considerând că unul dintre cele mai reuşite modele care au intrat în producţia de serie este crossoverul SQ5. În total, el a supravegheat cu au ajuns la maturitate şi în serie peste 70 de maşini de înaltă performanţă.

Farbe: Daytonagrau matt

Reiterăm, Hollerweger a fost unul dintre oamenii care revoluţionat automobilele Audi, deschizând calea şi posibilităţile energiei electrice. La Salonul Auto de la Frankfurt, în 2011, el şi echipa sa au prezentat supercarul R8 e-tron, un concept care a făcut senzaţie şi a fost dezvoltat ulterior până la producţie de serie de către Quattro GmbH.


Distribuie:
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...