in ,

VW anunţă că va electrifica în masă toate modelele sale. Noul Golf 8 va fi standard hibrid

Marca germană Volkswagen a anunţat că va electrifica în masă toate modelele din gama sa. Procesul va avea la bază tehnologia numită mild hybrid, care se poate găsi deja pe unele maşini VW, dar care va fi de o nouă generaţie şi mai accesibilă în ceea ce priveşte costurile.

volkswagen 75

Volkswagen a confirmat că a opta generaţie Golf va avea un sistem de propulsie de bază, care va fi compus inclusiv dintr-un demaror-generator (motor electric) şi un set de acumulatori litiu-ion, ambele funcţionând la o capacitate de 48 V. Sistemul va fi utilizat cel mai activ în momentul în care automobilul se va mişca din inerţie, timp în care va mai alimenta sistemele electronice de la bord sau sistemul de climatizare, printr-un convertor la 12 V.

În această ordine de idei, propulsorul cu ardere internă se va deconecta automat, iar cutia de viteze robotizată va include treapta neutră. În acelaşi timp bateria se va încărca, inclusiv prin apăsarea pedalei de frână, iar în dependenţă de situaţii motorul şi cutia de viteze se vor include foarte rapid pentru a funcţiona cum au făcut-o anterior.

O astfel de soluţie va permite economisirea a cel puţin 0.3 litri de carburant la 100 de kilometri parcurşi, dar şi va micşora nivelul de emisii în atmosferă.

Totodată, motorul electric mic şi ușor, va putea livra un cuplu suplimentar la pornirea maşinii de pe loc prin intermediul unui impuls electric. Puterea generatorului va fi transferată printr-o centură.

Vezi şi: (foto) Să fie oare viitorul Golf? VW a prezentat conceptul electric Gen.E

DB2018AL00668 large

În gama de modele Volkswagen Golf există deja o versiune nouă şi asemănătoare (în vânzare din martie curent), dar care foloseşte un sistem micro hibrid bazat pe unul electric de 12 V, alături de o baterie litiu-ion compactă. Noul Golf 1.5 TSI ACT BlueMotion are la bază un benzinar cu patru cilindri cu 130 de CP, cu sistem de deconectare a doi cilindri şi care poate înregistra un consum mixt de 4.8 litri/100 de km.

Noua generaţie Volkswagen Golf va fi construită pe baza platformei MQB şi va avea o greutate redusă cu aproximativ 50 de kilograme, potrivit unor informaţii preliminare. Paralel cu maşini electrificate producătorul german va pune la dispoziţie clienţilor şi produse electrice din linia I.D. Primul astfel de model de serie va fi anume un hatchback.

Vezi şi: Numărătoare inversă pentru VW. Anunţul despre ce se va întâmpla peste 100 de săptămâni a fost făcut public

buton subscribe