in ,

(video) Se întâmplă acum! Premiera noului VW Golf este LIVE şi pe AutoBlog.MD

(update 24.10.2019) A venit ziua cea mare! A opta generaţie VW Golf se prezintă în această seară în oraşul german de baştină a VW, în Wolfsburg, Germania. Evenimentul va începe de la ora 19:30, ora Moldovei.

În total sunt aşteptaţi circa 600 de oaspeţi. Locația evenimentului este de asemenea impresionantă: scena măsoară 20 de metri lățime și 8 metri în adâncime.

Noua generaţie va fi prezentată instant în cinci versiuni (inclusiv R şi GTE), alături de toate cele șapte modele istorice Golf. În spatele acestora va sta un perete uriaş, format din 790 de module LED (în total măsoară 20 metri în lățime și 5 metri în înălțime) cu exact 16.381.440 de pixeli.

Adevărata vedetă a serii va fi admirată, de asemenea, de 300 de jurnaliști din domeniile automotive, business și de stil de viață din 20 de țări.

Vezi şi: (video) Producţia noului VW Golf a început încă din această vară! Curiozităţi dezvăluite înainte de premieră

new vw golf premiere

Iată deci şi un set de imagini oficiale, care, cum se mai obişnuieşte la marile premiere, scapă pe internet înainte de vreme. Analizaţi-le atent pentru a vedea schimbările. Cu detalii vom reveni după prezentare.


(update 15.10.2019) Noua generaţie VW Golf a fost deconspirată

Designul exterior şi interior al noului VW Golf a fost deconspirat cu câteva zile înainte de premieră. Mai devreme maşina a fost surprinsă şi în cadrul unei sesiuni de creare a unor materiale promoţionale.

VW Golf 8 4 VW Golf 8 5

VW Golf 8 2
FOTO: instagram.com
VW Golf 8 3
FOTO: instagram.com

(update 10.10.2019) Volkswagen anunţă oficial premiera noului Golf VIII

Compania VW anunţă data premierei noii generaţii a modelului legendar Golf. Se va întâmpla în ziua de 24 octombrie în Wolfsburg. Automobilul se anunţă a fi mai digitalizat şi conectat decât oricând, împachetat cu mai multe inovaţii, dar şi având un design expresiv.

New VW Golf 8 official sketches 0

În noul model, punctele forte care au făcut din Golf un bestseller la nivel mondial au fost perfecționate în continuare. În plus față de noua gamă de motoare eficiente, o suspensie îmbunătățită oferă un impuls în ceea ce privește agilitatea. Noul Golf este, de asemenea, un trendsetter în ceea ce privește lumea sa interioară, orientată spre digitalizare și conectivitate, alături de caracteristicile sale de conducere asistată și funcțiile/serviciile sale on-line.

Designul său exterior este mai dinamic ca niciodată și totuși va putea fi recunoscut instantaneu ca un Golf din toate părțile. La interior, planşa de bord va avea un aspect total diferit, iar de pe tunelul central va lipsi un levier tradiţional al cutiei de viteze. Culorile și materialele proaspete pentru decor şi tapiţerie definesc aspectul noului model compact, alături de noul cockpit digital.

VW ne mai spune că noul Golf va apărea deja pe piaţă începând din luna decembrie a acestui an! Iată primele imagini oficiale cu maşina, dar şi unele care ne arată pentru comparaţie cum a evoluat designul exterior şi interior:

New VW Golf 8 official sketches 1 New VW Golf 8 official sketches 3 New VW Golf 8 official sketches 4 New VW Golf 8 official sketches 5 New VW Golf 8 official sketches 7 New VW Golf 8 official sketches 6

New VW Golf teaser 0 New VW Golf teaser 1


(update 29.08.2019) Noul VW Golf 8 a intrat în faza finală de teste înainte de premieră

Volkswagen pretinde că nimeni încă nu a văzut vreodată noua generație Volkswagen Golf în caroserie hatchback şi fără camuflaj. Compania anunţă că în prezent modelul este implicat într-o etapă finală de teste şi a reamintit încă o dată că debutul îi va avea loc în această toamnă, nu la Salonul Auto de la Frankfurt, deşi o zi exactă nu a fost dezvăluită.

La fel, prin publicarea unei imagini cu un exemplar camuflat, despre care ne spune că nu ne poate arăta la moment designul exterior, ne arată liniile corpului fără careva mulaje. Pe părţile laterale se poate observa o inscripție GOLF.

vw golf 8 teaser


(update 17.05.2019) VW a prezentat câteva tehnologii de perspectivă care vor apărea pe modele de serie, inclusiv pe noul Golf


(update 15.05.2019) Interiorul noului VW Golf 8 a fost deconspirat într-o primă schiţă oficială

Atât designul exterior, cât şi cel interior al noului VW Golf sunt acum cunoscute, datorită unor schiţe oficiale publicate într-un document cu discursul preşedintelui Consiliului de Administrație al Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ieri în cadrul Adunării Generale Anuale a acţionarilor, organizată la Berlin. Iată un rezumat al evenimentului:

https://www.youtube.com/watch?v=DDJoyW0gV1o

Revenind la subiectul propriu-zis, împreună cu aceste imagini aflăm şi câteva informaţii noi despre Golf VIII. Aşadar, se confirmă faptul că premiera modelului va avea loc în luna octombrie în Wolfsburg şi nu în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt.

Din punct de vedere tehnic, noua generaţie Golf va fi un automobil care va avea un sistem de propulsie mild hybrid, ce va funcţiona cu ajutorul unui sistem electric de 48 V, pentru prima dată în istoria modelului. Cel mai probabil acesta va fi oferit standard.

De asemenea, modelul va fi disponibil cu motoare pe benzină, diesel, dar şi în câteva variante plug-in hybrid cu autonomie electrică de până la 80 de km. Mai mult, o altă variantă ce va fi în continuare oferită va fi una pe bază de CNG.

Designul exterior ne arată un corp cunoscut, dar acum cu noi faruri, noi jante, o nouă grilă de radiator şi o nouă bară de protecţie cu multiple elemente de admisie a aerului. În interior, cockpit-ul va fi unul virtual, acolo unde panoul de bord va fi vizual un tot întreg cu ecranul sistemului multimedia şi cu un alt panou cu comenzi din stânga. Volanul va avea cel mai probabil comenzi tactile, în timp ce consola centrală va fi practic curăţită de butoane. Deocamdată nu se poate înţelege dacă va exista un levier al cutiei de viteze sau acesta va fi înlocuit complet de butoane.

teaser Golf


(update 26.04.2019) Prezentarea noului VW Golf 8 a fost amânată din cauza unor probleme. Start vânzări în februarie 2020

Vânzările noii generaţii Volkswagen Golf în Europa vor demara la sfârșitul lunii februarie (24) a anului viitor. În primul rând, modelul va apărea pe piața germană şi abia apoi în alte țări.

Înainte de această dată, compania va trebui să rezolve o serie de probleme întâmpinate cu partea electronică a automobilului, inclusiv să îmbunătăţească funcţionalitatea sistemului de update-uri “prin aer” (OTA).

VW Golf 8 prototype 2
FOTO: autoexpress.co.uk

Data apariţiei noului Golf pe piaţă a fost confirmată într-un interviu pentru Automotive News de către responsabilul pentru marketing și vânzări a brandului german Jürgen Stackmann.

Motivul inovat al amânării prezentării este complexitatea sistemelor de securitate internă, deoarece automobilul a încetat să mai reprezinte un ecosistem închis. Partea sa electronică conţine acum de 10 ori mai mult cod decât sistemele de operare ale smartphone-urilor moderne și fiecare actualizare ulterioară poate duce la consecinţe grave dacă nu se intervine acum.

Inițial, noul Volkswagen Golf era planificat să fie arătat la Salonul Auto de la Geneva, după care s-a amânat la cel din Frankfurt din septembrie şi iată că acum aflăm că data s-a amânat din nou. Premiera va avea loc cel mai probabil în cadrul unui eveniment dedicat, dar înainte de Revelion. În schimb, Salonul Auto de la Frankfurt va fi folosit pentru a promova din plin primul electromobil de serie din familia I.D., cunoscut sub numele de VW Neo.

VW Golf 8 prototype 0
FOTO: autoexpress.co.uk
VW Golf 8 prototype 1
FOTO: autoexpress.co.uk

(update 21.01.2019) Noul VW Golf 8 a fost surprins în Germania, lângă un McDrive

Un utilizator de Instagram a surprins noul VW Golf lângă un McDrive din Germania. Bărbaţii care testau maşina s-au dovedit a fi înfometați şi s-au oprit expres lângă resturantul fast-food, timp în care automobilul a fost fotografiat.

Judecând după fotografii, schimbările în aspect vor avea mai degrabă un caracter evoluţionar decât revoluționar. Exteriorul va fi complet actualizat la toate capitolele: faruri, stopuri, bare de protecţie, corpuri ale oglinzilor retrovizoare, etc. Proporțiile generale vor rămâne neschimbate.

Producţia noului Golf 8 este programată să înceapă prin iunie anul curent. Respectiv, premiera mondială va avea loc mai devreme, iar cea publică cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva.

new golf 8 McDrive 1
FOTO: instagram.com/johannes.vag

Vezi şi: (video) Primul electromobil Porsche, filmat la un McDrive. Şoferul a plecat rapid când a văzut camera


(update 13.12.2018) Noul VW Golf 8 a fost surprins fără camuflaj în Africa de Sud, alături de un SUV Skoda misterios

Noua generaţie VW Golf este practic gata şi acum participă într-o amplă fază de testare. Se întâmplă departe de ochii curioşilor, tocmai în Africa de Sud, de unde vin şi primele imagini foto/video spion.

Pe drumuri locale, fără nici un camuflaj, a fost surprins noul Golf Mk8 în versiunea GTI,  judecând după roțile cu jante mari caracteristice şi poziţia joasă la volan.

De asemenea, acum câteva săptămâni a fost surprins un prototip parţial camuflat al noului Golf. Imaginile ne arată maşina mai aproape şi putem observa că forma automobilului va rămâne familiară, însă modificările se vor ascunde în detalii, precum noile faruri subţiri, dar şi stopurile care sunt similare cu cele ale viitorului, prezentate anterior pe o imagine teaser.

Startul producţiei noii generaţii VW Golf ar trebui să înceapă în iunie 2019, iar startul vânzărilor este programat pentru toamnă.

VW Golf Mk8 spy 1
VW Golf Mk8 spy 2
VW Golf Mk8 spy 3
VW Golf Mk8 spy 4

De asemenea, într-un al material video, vedem din noul acelaşi VW Golf de culoare roşie care se deplasează pe o şosea, iar în spatele lui circula un SUV misterios. Formele familiare îl dau de gol că este un produs Skoda.

La prima vedere seamănă cu un Karoq, însă este mai mic decât acest model şi are şi stopuri cu design complet nou, care conţin semnalizatoare de direcţie dinamice, soluţie introdusă în premieră pe noua Skoda Scala.

Ţinem să credem că acesta este noul Skoda Kosmiq, un SUV compact al cărui nume a fost înregistrat mai devreme în acest an de marca cehă şi a cărui concept, Skoda Vision X, l-am văzut în acest an la Salonul Auto de la Geneva.


(update 07.12.2018) În timp ce Skoda îşi prezenta concurentul pentru VW Golf, germanii au arătat primul teaser al lui Golf 8

Coincidență sau nu, dar în aceeaşi zi de ieri, în care Skoda a prezentat noul său model Scala, marca Volkswagen a organizat o conferinţă de presă anuală, în care a povestit despre rezultatele atinse în 2018, dar şi despre planurile de viitor.

Printre diapozitivele prezentării a fost arătată prima imagine teaser, o schiţă cu formele noii generaţii Golf (VIII).

VW GOLF models 2019 1

De asemenea, pe un alt diapozitiv ni s-au arătat câteva dintre premierele programate pentru lansare în anul 2019. Printre acestea se numără două maşini electrice care vor fi disponibile doar în China, alături de patru premiere europene (două dintre care sunt şi mondiale): Passat facelift, T-Roc Cabrio, noul VW Golf şi primul electromobil VW Neo.

VW GOLF models 2019 0

Iată cum îşi imaginează germanii de la Auto Bild că va arăta noul Golf:

VW Golf 2019 render 0
VW Golf 2019 render 1
VW Golf 2019 render 2
VW Golf 2019 render 3
VW Golf 2019 render 4
VW Golf 2019 render 5

(22.01.2018) VW a anunţat când va începe producţia lui Golf 8 şi suma enormă pe care o va investi în model Compania a făcut un anunţ mult aşteptat atât de piaţă, cât şi de fanii modelului Golf.

Foarte curând va demara producţia celei de-a 8-a generaţii, însă până atunci va cheltui în dezvoltarea acesteia o sumă colosală de 1.8 miliarde de euro!

În acest sens producătorul auto german a anunţat planurile sale de viitor în cadrul unui summit al furnizorilor, acolo unde au participat 120 de parteneri cheie ai mărcii.

Vezi şi: VW anunţă că va electrifica în masă toate modelele sale. Noul Golf 8 va fi standard hibrid

noul VW Golf

Astfel, primul lot de maşini VW Golf 8 vor începe să fie asamblate la aceeaşi uzină din Wolfsburg deja peste 75 de săptămâni. Estimativ se va întâmpla acest lucru prin luna mai-iunie 2019. Cel mai popular model al Volkswagen va fi comercializat pe noi pieţe de desfacere, numărul total ajungând la 108 ţări de pe glob. Vezi şi: (foto) Să fie oare viitorul Golf? VW a prezentat conceptul electric Gen.E

“80% dintre toți furnizorii de componente pentru Golf 8 au deja contracte încheiate pentru producţia Golf-ului actual. Acesta este un semn al loialității reciproce considerabile, creează o bază largă de încredere și oferă o mai mare siguranță pentru planificare”.

Noul Volkswagen Golf va fi pentru compania VW un înaintaș în era automobilelor conectate la internet şi a sistemelor de pilotare automată, a dat asigurări şeful subdiviziunii de dezvoltare a modelelor compacte Karlheinz Hell. VW Golf 8 va fi mereu conectat la reţeaua globală, iar panoul de bord şi asistenţii electronici pe care îi va avea vor fi un etalon. Vezi şi: (video) Evoluţia modelului Volkswagen Golf într-un minut și jumătate

buton subscribe