in

West Coast Customs va transforma primul automobil Mitsubishi în unul cu propulsie hibridă

Subdiviziunea americană Mitsubishi Motors, în colaborare cu renumitul atelier de tuning West Coast Customs, va crea o variantă modernă a modelului clasic Model A care a fost produs în anul 1917.

Proiectul impresionant va fi făcut cu ocazia jubileului de 100 de ani a constructorului japonez.

Atelierul din California intenţionează să instaleze sub caroseria acestei maşini istorice componente tehnice moderne. Specialiştii îl vor dota cu o unitate de propulsie hibridă, preluată de la modelul Outlander!

Sistemul este compus dintr-un benzinar natural aspirat de 2.0 litri care produce 121 CP, electromotoare cu câte 81 de CP pe fiecare punte, dar şi o baterie din litiu-ion cu o capacitate de 12 kWh care poate fi reîncărcată de la o priză casnică.

Rezultatul cu siguranţă va fi unul impresionant, iar tot procesul de lucru se va termina în vara acestui an potrivit planurilor. Construcţia maşinii va fi arătată ulterior în emisiunea Inside West Coast Customs care este difuzată pe canalul Velocity.

Dacă nu aţi ştiut, Mitsubishi Model A a devenit primul automobil al mărcii în anul 1917. Acesta era pus în mişcare de un propulsor cu patru cilindri şi un volum de 2.8 litri, care producea doar 35 de cai putere. În total au fost asamblate 22 de exemplare.

Iti place articolul?