in

Zece cele mai vândute maşini în Europa de la început de 2017. Noul VW Tiguan e foarte popular

O compania de analiză a pieţei auto globale a făcut un raport al vânzărilor de maşini noi în spaţiul european pentru perioada lunilor ianuarie-aprilie 2017.

Surprinzător sau nu, cel mai mare salt a fost înregistrat de crossoverul Volkswagen Tiguan.

Modelul german a reuşit în doar patru luni ale acestui an să impresioneze şi să ajungă în proprietatea a 93.220 de europeni, cifră care este cu 76.5 procente mai mare decât perioada similară a anului trecut.

Cererea mare pentru VW Tiguan i-a permis să ajungă pe a şaptea poziţie în clasamentul maşinilor bestseller în Europa. De menţionat că în 2016 volumul de vânzări l-a plasat pe poziţia 30!

Ce ţine de troica celor mai vândute automobile în Europa, acestea continuă a fi Volkswagen Golf, Volkswagen Polo şi Renault Clio. În primele patru luni ale acestui an au fost cumpărate într-un număr de 178.226, 128.778 şi 125.828 de unităţi respectiv.

Se mai poate observa că modelul VW Polo a înregistrat o mică scădere a volumului de vânzări (-1.6%), în timp ce vânzările lui Renault Clio au crescut (+9.7%). Nu se exclude faptul că poziţiile în top trei se vor schimba.

Reieşind din statistică, se vinde bine şi crossoverul Nissan Qashqai, alături de Opel Astra.

Sursă: Focus2move

Iti place articolul?