in ,

Zeci de mii de oameni au renunţat la comenzile făcute pentru Tesla Model 3

Compania americană Tesla Inc. a făcut public un raport financiar al acelui de-al doilea trimestru al anului 2017. Pierderile înregistrate în lunile aprilie-mai-iunie sunt record: 336 de milioane de dolari. Comparativ cu primul trimestru, acestea sunt mai mari cu şase milioane de dolari.

Totuşi, veniturile înregistrate de firma lui Elon Musk continuă să crească şi depăşesc toate aşteptările analiştilor. Specialiştii de pe Wall Street au calculat că în al doilea trimestru compania americană a câştigat 2.55 de miliarde de dolari, însă în realitate Tesla a declarat un venit de 2.79 de miliarde. Volumul de electromobile produse este de asemenea unul record: în cele trei luni au ajuns pe piaţă 25.708 electromobile, cu 290 mai multe decât în primul trimestru.

Un alt indicator interesant se referă la cel mai nou model din gama Tesla: Model 3. S-a aflat că aproximativ 63.000 de oameni au renunţat la comanda preliminară făcută pentru acest electromobil, iar compania le-a întors înapoi acel depozit de 1.000 de dolari investit. Drept rezultat, numărul de comenzi totale pentru Model 3 s-a micşorat de la 518 la 455 de mii, scrie Electrek.

Vezi şi: (video) Elon Musk a prezentat noua Tesla Model 3. Preţuri şi specificaţii

Chiar şi aşa, numărul comenzilor rămâne destul de mare, în timp ce rândul de aşteptare pentru Model 3 este acum de 1.5 ani! Elon Musk consideră că anume acest timp mare de aşteptare i-a motivat pe clienţi să renunţe la cumpărătură. Totuşi, antreprenorul a declarat că după prezentarea electromobilului de serie, doritorii de a-şi cumpăra un Model 3 este în creştere.

“Zilnic primim în jurul a 1.800 de comenzi pentru Tesla Model 3”.

Situaţia creată a fost caracterizată de Elon Musk ca fiind un “iad de producţie”, asta pentru că volumul Tesla Model 3 va creşte treptat. În luna august vor fi făcute 150 de maşini, în septembrie 1.500, iar către sfârşitul anului lunar vor trebui să fie asamblate câte 20.000 de exemplare, potrivit planurilor. Din 2018, lunar ar trebui să fie produse 40-50 de mii de maşini.

Din cauza agitaţiei create în jurul noului Model 3, cei de la Tesla nu se prea grăbesc să dezvăluie noi versiuni, limitându-se doar la două cu tracţiune spate şi autonomie bună.

Pe de altă parte, avem confirmarea că în primul trimestru al lui 2018 va fi prezentată Tesla Model 3 cu tracţiune integrală. În a doua jumătate a lui 2018 va începe producţia modelului internaţional, iar abia în 2019 este planificată producţia unei versiuni cu volan pe dreapta.

Vezi şi: (foto/video) Primul mini test drive cu noua Tesla Model 3

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iti place articolul?