(foto) Elon Musk anunţă că maşinile Tesla se pot cumpăra de astăzi cu bitcoini

Elon Musk a anunțat acum câteva minute că de astăzi maşinile electrice ale companiei Tesla pot fi achiziționate alternativ şi în schimbul monedei electronice Bitcoin, devenind astfel primul producător auto care oferă o astfel de alternativă de plată.

Potrivit acestuia, criptovaluta nu va fi convertită în monedă fiduciară pentru că aceasta este o monedă digitală (și un sistem de plată cu același nume), nesusținută de niciun stat și nu are un regulator centralizat. Bitcoin nu are bancnote sau monede fizice, toate tranzacțiile sunt efectuate online, deși este posibil schimbul său în valută cunoscută.

Conform cursului de schimb, 100 de dolari sunt egali cu 0,0018 bitcoini (un dolar – 0,000018). Prin urmare, costul configurației de bază a Tesla Model S (79.990 dolari) în criptomonedă pe pagina de comandă este de aproape un 1.5 bitcoini. 

Plata se face dintr-un portofel bitcoin: pentru aceasta trebuie să scanați un cod QR special sau să introduceți singur adresa bitcoin și suma exactă a plății după introducerea unor date de contact.

În acest moment, această opțiune este disponibilă doar pentru rezidenții din SUA. În afara Statelor Unite această modalitate de plată va fi accesibilă mai târziu în acest an.

Interesant mai este de notat că după anunţul lui Elon Musk valoarea Bitcoin a crescut cu aproximativ 2.000 de dolari. În seara de 24 martie a ajuns să coste 56.700 de dolari, deși un an în urmă a costat doar 6.800 de dolari.

Iată câteva întrebări şi răspunsuri de pe pagina de suport a companiei Tesla:

Vezi şi:

https://autoblog.md/stie-musk-ce-face-tesla-a-castigat-mai-mult-pe-cresterea-bitcoin-decat-pe-vanzarile-de-automobile/

Cmentariile sunt închise