(video) Scandal în Formula E! Motivul pentru care Audi l-a suspendat din echipă pe Daniel Abt

Daniel Abt, fiul lui Hans-Jürgen Abt, fondatorul şi actualul şef al atelierului de tuning ABT Sportsline, a fost “dat afară” din echipa pe care ABT şi Audi au format-o pentru a participa în Formula E! Motivul – “cheating” în curse online!

În player pot fi activate subtitrări în limba engleză!

Povestea destul de absurdă s-a întâmplat de curând. Din cauză că a trișat la o cursă online, el a fost exclus din sportul real! Abt a fost suspendat de Audi după ce a pus un jucător profesionist de esports să concureze în locul său, într-o cursă virtuală.

Situaţia a fost următoarea: Pentru că, competiţia reală de Formula E a fost întreruptă de pandemia de coronavirus, Abt s-a înscris în Formula Race at Home, serie de curse virtuale care se desfăşoară în această perioadă, în care piloţi de pe circuite se întrec cu jucători profesionişti de esports, pentru a menţine interesul asupra automobilismului.

La Berlin E-Prix, etapa a V-a a competiției online, care a avut loc sâmbăta trecută, Abt l-a pus din motive ciudate, ca să concureze în locul lui, pe Lorenz Hoerzing, un pilot destul de profesionist, dându-i acces la contul său.

Scandalul a început atunci când Stoffel Vandoorne, un fost pilot de Formula 1 din partea McLaren, s-a plâns imediat după terminarea cursei. “Abt” a terminat calificările pe locul al doilea şi cursa pe locul al treilea, performanţe mult mai bune faţă de cele anterioare. De asemenea, Vandoorne s-a îndoit că Abt a fost cel care s-a luptat cu el, pentru că modul în care a pilotat a fost excesiv de agresiv. Organizatorii Formula E au luat act de această observaţie şi au contactat tehnicienii care au verificat adresa IP a contului lui Abt și au aflat că aceasta era într-adevăr foarte departe de locația sa reală.

Scoase pe faţă cărţile, Formula E l-a descalificat imediat pe Lorenz Hoerzing, în vârstă de 18 ani, iar Abt va plăti o amendă de 10.000 de euro (bani care vor fi donaţi unor instituţii caritabile). El a mai fost lipsit de toate punctele câștigate până acum, dar încă va putea participa la ultimele două curse, deşi va fi lipsit la fel de puncte după ele.

Însă situaţia s-a complicat şi mai mult. După descalificarea lui Daniel Abt, echipa Audi a ajuns pe ultimul loc în campionat şi “cei de sus”, furioşi fiind, au decis să-l suspende şi din echipa reală de Formula E: “Într-o conversație cu Audi mi s-a spus că drumurile noastre se despart. Nu vom mai pilota împreună în Formula E – colaborarea din această serie a ajuns la final. N-am mai fost niciodată atât de rănit”.

Abt și-a cerut scuze în faţa tuturor și și-a exprimat speranța că se va întoarce în curse.

Daniel Abt

Comentând situația, Audi a făcut o declarație foarte voluminoasă:

“După șase ani și 63 de curse, Daniel Abt nu va mai concura pentru Audi în Formula E reală. El a făcut parte din echipa noastră de Formula E de la debutul seriei în septembrie 2014 și a devenit pilotul nostru din uzină din toamna anului 2017. În Mexico City și la etapa noastră de acasă de la Berlin, Abt a înregistrat două victorii fantastice, cucerind şi podiumul de zece ori în total, printre altele. Împreună cu Daniel, am făcut pași mari în Formula E. Suntem recunoscători pentru timpul petrecut împreună și suntem mândri să ne amintim de aceasta.

Însă Daniel Abt nu şi-a pilotat maşina singur în calificări, nici în cursa pentru cea de-a cincea etapă a Race at Home Challenge, din 23 mai, dar a lăsat un “simracer” profesionist să o facă. El s-a scuzat a doua zi şi a acceptat descalificarea. Integritatea, transparența şi respectarea constantă a regulilor sunt priorităţi pentru Audi. Acestea se aplică tuturor activităţilor în care marca este implicată, fără excepţie. Din acest motiv, Audi Sport a decis să-l suspende pe Daniel Abt cu efect imediat”.

Lui Daniel i s-au alăturat imediat colegi care cred că Audi a procedat prea crunt. Campionul Formula E Jean-Eric Vergne a scris pe pagina sa de Twitter: “Desigur, acest joc ar trebui luat în serios, dar este încă un joc. Acolo toți participanții organizează ciocniri. Și ce, să le luăm la toţi toate licențele, ca în competițiile reale? În aproape toate cursele am fost knock-out, ca urmare a comportamentului nesportiv. Alții pur şi simplu mi-au frânat mașina”.

Iar partenerul lui Vergne, Antonio Felix da Costa, a spus și mai dur: “La revedere, Twitch, la revedere, streaming-uri… O las baltă, mai mult nu ne vom vedea”.

“Totul a început ca un spectacol fascinant. Acum, din cauza lui, s-au distrus multe cariere”, a mai adăugat pilotul Porsche GT Laurens Vanthoor.

Germanul de 27 de ani concurează pentru Audi în Formula E din 2014, de la prima ediţie a seriei automobilistice de monoposturi electrice, fiind unul dintre puţinii piloţi rămaşi pe grilă de la startul acestui campionat. Astfel, pilotul german riscă să nu mai poată participa la reluarea sezonului Formulei E, perturbat de pandemia globală de coronavirus.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise