(video) Premieră: Skoda Enyaq RS iV devine disponibil şi în format non-coupe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

ŠKODA AUTO își extinde familia de modele RS pentru a include un alt model complet electric – Enyaq RS iV. Producătorul a decis să ofere versiunea de top şi în forma mai practică a SUV-ului original fără o linie coupe a acoperişului, deşi până acum a fost disponibil doar un Enyaq Coupe RS iV.

Deşi automobilele electrice sunt identice ca model, există totuşi unele diferențe: SUV-ul non-coupe are un coeficient aerodinamic inferior celui coupe – 0.265 vs 0.234 Cd, iar autonomia-i maximă declarată depăşeşte 500 km în ciclul WLTP, în timp ce pentru coupe a fost anunţată una exactă – 545 km.

În rest sunt identice:

  • Stă pe platforma MEB şi foloseşte două motoare electrice cu o putere totală a sistemului de 299 CP şi 460 Nm. Face exerciţiul 0-100 km/h în 6.5 secunde şi atinge maximum 180 km/h.
  • Autonomia este asigurată de o baterie litiu-ion de 82 kWh, încărcabilă rapid cu până la 135 kW (10-80% în 36 de minute).
  • Aspectul dinamic, suspensia sport standard (scade garda la sol pe puntea din faţă cu 15 mm şi pe cea din spate cu 10 mm), servodirecţia progresivă, jantele mari de 20 inchi (opţionale de 21 inci) și alte caracteristici distinctive RS, îl face să fie recunoscut instantaneu ca model RS. Exteriorul specific cu bodykit RS, accentele negre lucioase, siglele verzi exclusive RS, faruri full LED Matrix, stopurile full LED și grila Crystal Face, toate vin standard.
  • Oferă un spațiu generos pentru până la cinci persoane. Cu 585 de litri, capacitatea portbagajului este cu 15 litri mai mare decât pe Enyaq Coupe RS iV (încă o diferenţă) și poate fi extinsă până la 1.710 litri prin rabatarea spătarelor banchetei din spate.
  • Finisajul cu vopsea solidă în atrăgătorul Mamba Green este exclusiv pentru modelele RS, iar toate celelalte culori oferite pentru serie sunt, de asemenea, disponibile. O altă opțiune pentru Enyaq RS iV este o trapă panoramică mare, care poate fi deschisă.
  • Interiorul, predominant negru, cu spațiu generos, se caracterizează printr-o ambianță sportivă tipică seriei RS.
    • Echiparea standard completă include ornamente decorative cu aspect de carbon pe tabloul de bord și panourile ușilor, precum și capace pentru pedale cu design din aluminiu și scaune sport încălzite cu tetiere integrate, purtând sigla RS.
    • Un sistem de climatizare pe trei zone, iluminare ambientală cu LED-uri care luminează și tabloul de bord și panourile ușilor, precum și un Phone Box pentru încărcarea inductivă a smartphone-ului vin, de asemenea, standard.
    • Clienții au, de asemenea, posibilitatea de a alege din două Design Selections exclusive pentru modelele Enyaq RS iV.
  • Opţional chiar şi pentru acest model de top rămâne un head-up display cu realitate augmentată şi sistemul audio CANTON cu 12 difuzoare și egalizator digital. În schimb standard mai este un eSIM prin care maşina e mereu conectată la internet.
  • Opţional mai este Controlul adaptiv al șasiului (DCC): monitorizează constant situația de pe șosea și ajustează automat amortizarea. Driving Mode Select oferă profilurile predefinite Eco, Comfort, Normal și Sport, în timp ce un glisor personalizat permite șoferului să ajusteze setările în funcție de preferințele proprii.
    • Enyaq RS iV oferă, de asemenea, profilul de conducere suplimentar Traction. Acest lucru este ideal pentru conducerea pe drumuri neasfaltate sau pe suprafețe alunecoase, oferind tracțiune integrală constantă la viteze de până la 20 km/h.
  • Evident este valabil cu o suită generoasă de sisteme de asistenţă (toate pe care le are Skoda) şi până la 9 perne de aer. Proactive Occupant Protection, inclusă standard, strânge centurile de siguranță și închide geamurile în cazul unei coliziuni iminente, al unei frânări de urgență sau al riscului de derapare sau răsturnare.

Preţul modelului coupe în Germania este acum de minimum 61.960 de euro. Probabil varianta SUV va fi puţin mai ieftină.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise