(video) Ascultând de clienți și după mult hate, Audi revine la terminațiile de eșapament funcționale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi nu va mai împodobi mașinile sale cu motoare termice cu țevi de eșapament false, a confirmat producătorul. Această decizie a fost luată ca urmare a reacțiilor numeroase ale clienților, potențialii proprietari respingând tendința actuală de a folosi ornamente pentru țevile de eșapament – adesea turnate ca parte a barei de protecție spate – care nu sunt conectate la sistemul de evacuare real.

Audi fake exhaust
FOTO: autoblog.nl

Pentru Auto Express, la prezentarea noilor Audi A5 și S5, un purtător de cuvânt al mărcii a declarat: „Toate mașinile PPC (Premium Platform Combustion) vor avea țevi de eșapament “fierbinți”, adică funcționale”.

Terminațiile se observă și pe noul A5 aflat în proces de producție:

O serie de modele Audi existente, precum și câteva de la producători rivali, și-au ascuns în ultimii ani vârfurile de evacuare sub bara de protecție. Acest lucru se datorează în mare parte complexităților de design și preocupărilor legate de siguranță legate de prezența unui tub metalic fierbinte atât de aproape de atât de multe ornamente din plastic. Dar există și motive financiare și estetice pentru această tendință.

Cu toate acestea, tendința de a muta țevile de evacuare a gazelor de eșapament sub mașină și de a monta ornamente asemănătoare cu cele de eșapament pe bara de protecție a fost întâmpinată cu un dispreț aproape universal. Modificările pe care le face Audi acum sunt rezultatul „feedback-ului clienților”, a spus purtătorul de cuvânt. „Este pentru design”.

Deși nu există nicio confirmare că noua politică de design Audi “hot tailpipe” se va manifesta pe modelele mai mici ale producătorului, bazate pe MQB, toate modelele Audi mai mari cu platformă PPC vor primi terminații de evacuare funcționale de acum înainte.

Acest lucru începe cu modelul A5 și va include, probabil, viitoarele modele Q5, A7 și Q7, precum și orice viitor succesor al modelului A8, care va fi probabil denumit A9.

În aceeași ordine de idei, decizia de a elimina țevile false de pe modelele sale pe benzină înseamnă că vehiculele electrice Audi vor avea o parte din spate mai curată, fără trucuri vizuale care să imite mașinile cu motoare termice. Acesta este deja cazul modelelor Q4, Q6 și Q8 e-tron și este de așteptat să se aplice și viitorului A6 e-tron.

Apropo, notăm în context că noul Audi A6 e-tron va fi dezvăluit la sfârșitul lunii iulie. Iar noul Audi Q5 va fi prezentat în toamnă.

Cmentariile sunt închise