A urcat beată la volan, a ucis o persoană şi a fugit de la faţa locului. Pedeapsă – doar patru ani de închisoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La 28 martie 2023 a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești. O tânără în vârstă de 21 de ani a fost recunoscută vinovată de accidentul pe care l-a comis în dimineaţa zilei de 23 septembrie 2022.

Aceasta s-a ales cu o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani. Acuzatorii de stat consideră sentinţa ca fiind prea blândă și spun că o vor ataca la Curtea de Apel Bălți.

Amintim că, potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpata, la data de 23 septembrie 2022, în jurul orei 3:20, fără a deţine un permis de conducere, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se pe traseul M-5 „Chişinău-Bălţi-Criva” spre mun. Chişinău cu o viteză excesivă, dând dovadă de o încredere în sine exagerată şi conducând automobilul neadecvat din cauza stării de ebrietate, a lovit cu partea dreaptă lateral-frontală a maşinii o femeie de 50 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Fălești, care se deplasa pe acostament, în aceeaşi direcţie de mers, pe o bicicletă.

Imediat după, aceasta a părăsit locului accidentului rutier. Victimei i-au fost cauzate leziuni corporale incompatibile cu viața, care au dus la deces.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

[embeddoc url=”https://instante.justice.md/ro/pigd_integration/pdf/5EB7595B-04B7-42A1-9702-8C500DB5BE75″]

Cmentariile sunt închise