Alianţa Renault-Nissan va lansa până în 2020 cel puţin 10 maşini cu sistem de pilotare automată
Grupul Renault anunță achiziția a 35% dintr-o nouă întreprindere comună – Autonomous Vehicle Simulation (AVS) – pe care o deține cu Oktal, filiala Sogeclair, companie franceză de inginerie aeronautică și simulări cu sediul la Toulouse.
Această achiziție va permite Renault și Alianței Renault-Nissan să continue în domeniul tehnologiei de vârf pentru a favoriza dezvoltarea testelor de vehicule autonome în mediul virtual.
“Această achiziție consolidează strategia Grupului Renault pentru dezvoltarea vehiculului viitorului: electric, conectat și autonom. Suntem bucuroși pentru asocierea cu Oktal în vederea creării AVS și astfel, a susținerii inovației franceze. Acest parteneriat ne va permite să accelerăm dezvoltarea de noi servicii și să îmbunătățim experiența clienților noștri“, ne explică Gaspar Gascon, Director Inginerie Produs al Grupului Renault.
Noul parteneriat cu AVS va fi benefic și Alianței Renault-Nissan, care s-a angajat să lanseze peste 10 vehicule cu capacități autonome până în 2020.
Vezi şi: (video) Noul Nissan LEAF va fi un adevărat maestru al parcării automate
Alianța a început să facă deja teste virtuale cu vehicule autonome folosind software-ul de simulare SCANeRTM, inventat de Renault și co-dezvoltat cu Oktal. Noile dezvoltări de produse și servicii doresc să poziționeze software-ul SCANeR ca lider mondial.
Atât testele, cât și simularea fac parte din procesele de dezvoltare ale vehiculului autonom. Pentru a atinge nivelul de fiabilitate necesar, vehiculele de teste trebuie să parcurgă un număr mare de kilometri, care în mod normal se fac în ani întregi de condus. În plus față de testele în situație reală și în sistem accelerat, simularea virtuală permite un câștig semnificativ de timp și asigură menținerea unei planificări eficiente.
De menţionat că Oktal este un furnizor mondial de simulatoare ultra performante de condus auto și feroviar, în scopuri de cercetare, inginerie și formare. Oktal este editorul software-ului SCANeR™, folosit pe scară largă în sectorul auto în cadrul dezvoltării sistemelor de asistență la condus, a vehiculelor autonome și a interfețelor om-mașină.
Cmentariile sunt închise