in ,

Atenţie! Urmează câteva zile de ploi puternice pe întreg teritoriul ţării

O nouă “sesiune” de ploi puternice şi foarte puternice va începe de mâine şi va continua timp de minim 48 de ore. O avertizare Cod Galben în acest sens a fost emisă de Serviciul Meteorologic de Stat în această după amiază.

cod galben 7 octombrie 2020

În contextul celor notate de SHS, recomandarea noastră este să vă feriţi maşinile în adăposturi dacă nu le folosiţi, după posibilitate. De asemenea, autovehiculele nu trebuie să fie lăsate parcate (inclusiv peste noapte) sub copaci, asta deoarece meteorologii prognozează şi rafale puternice de vânt.

Dacă veţi avea nevoie să circulaţi cu maşina, fiţi foarte atenţi să nu intraţi în apă care să ajungă în motor, menţineţi distanţa între autovehiculul din faţă, dar şi micşoraţi viteza de deplasare.

Mai mult, evitaţi să circulaţi pe străzile problematice, care deja de nenumărate ori au arătat că nu pot face faţă şuvoaielor de apă!

Şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează, că potrivit datelor meteo, în perioada 8-9 octombrie 2020 se prevede căderea averselor puternice, iar pe unele râuri mici și locuri joase este posibilă creșterea locală a nivelului apei. Totodată, în urma ploilor, se pot forma scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale.

În acest context, IGSU atenționează autoritățile publice locale, agenții economici, în subordinea cărora se află bazine acvatice, să atragă atenția la starea barajelor, podurilor, căilor de evacuare a apei în vederea evitării inundațiilor și situațiilor excepționale.

În situații de risc nu ezitaţi să apelaţi Serviciul de Urgență 112!

UPDATE: В связи с ожидаемыми значительными дождями 8-9 октября на реках бассейна Прута ожидается повышение уровней воды на 0,7 м. Без негативных последствий.

Gepostet von Vremea în Republica Moldova am Mittwoch, 7. Oktober 2020

Уровень тревоги от VRM: 2 (оранжевый). По всей стране пройдут грозовые ливни, местами разрушительные: до 70 литров…

Gepostet von Vremea în Republica Moldova am Mittwoch, 7. Oktober 2020

Meteo Balkans выдали для Молдовы наивысший – третий уровень погодной опасности. «Красный» код от наших коллег…

Gepostet von Vremea în Republica Moldova am Mittwoch, 7. Oktober 2020