(audio) “Luna asta de două ori am nimerit!” Cum unii deputaţi din Moldova își pot scoate basma curată rudele după ce sunt prinse bete la volan

Lupta cu şofatul în stare de ebrietate în Republica Moldova este o campanie trâmbițată “de sus” la greu în ultimele luni în Moldova, însă se pare că aceasta nu este valabilă pentru toţi! Colegii de la NordNews.MD au dat publicității o investigaţie jurnalistică din care ar reieşi că persoane influente din conducerea ţării pot face foarte uşor abuz de putere și trafic de influență pentru a-şi scoate rudele de sub urmărire penală!

Protagoniști ai situației relatate ar fi deputatul Corneliu Furculiță, dar şi însuşi ministrul de Interne Pavel Voicu!

FOTO: lewisandkeller.com

Săptămâna trecută, pe adresa electronică a mai multor instituții de presă, a ajuns o înregistrare telefonică, în care un tânăr se laudă unui amic despre cum un oarecare Cornel, care îi este rudă, a fluturat cu legitimația de deputat în fața polițiștilor, după ce aceștia l-au tras pe dreapta la ieșirea din Chișinău în ziua de 25 octombrie și l-au supus testului cu aparatul Dragger. Pentru că rezultatele alcooltestului arătau că acesta avusese o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, bănuitul a fost dus la Dispensarul Narcologic, pentru a-i fi preluate probe de sânge.

Individul care se laudă prietenului cu aventurile și pilele sale se numește Sergiu Gorea, un tânăr în vârstă de 28 de ani, originar din satul Răuțel, raionul Fălești. Acesta este nepotul familiei Furculiță, mai exact fiul fratelui Ludmilei Furculiță.

Vineri, 6 noiembrie, Sergiu Gorea a fost surprins de echipa de filmare a NordNews la volanului unui automobil de marcă Renault. Acesta a refuzat să discute cu jurnaliștii.

Totodată, recent, la adresa redacției NordNews.md au ajuns și alte înregistrări telefonice care au legătură direct cu acest caz și care vin să confirme faptul că incidentul a avut loc, iar șoferul prins băut la volan a scăpat de dosar penal și a rămas cu permisul de conducere în buzunar, datorită implicării deputatului Furculiță.

Dintr-o înregistrare, reiese clar că în rezolvarea acestui caz s-ar fi implicat și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Acesta l-ar fi sunat pe tânăr, prezentându-se “Pavel” și spunându-i că are numărul lui de la “Cornel Dimitrievici”, ca să-l întrebe mai multe detalii despre caz, pentru a rezolva situația.

Tânărul recunoaște că a băut bere până după miezul nopții și a dormit doar câteva ore. La care, interlocutorul cu voce asemănătoare (dar chiar foarte asemănătoare) cu cea a ministrului MAI, după ce l-a întrebat toate detaliile și i-a explicat cum se bea: “Rachiul iese repede… În vreo două-trei ore, în cinci ore iese vinul și în șapte iese berea”, i-a cerut să-l telefoneze, îndată ce va fi chemat la audieri.

Pentru a vedea care este situația, Sergiu Gorea a fost telefonat de mătușa sa, Ludmila Furculiță. Aceasta a transmis telefonul soțului ei, deputatul Corneliu Furculiță. Alesul poporului îi sugerează lui Gorea să nu vorbească cu polițiștii, să nu-i caute, iar dacă o să fie sunat, să le spună că nu are avocat, iar avocatul pe care îl cunoaște e, la moment, plecat din țară. Acesta îi recomandă să nu-i fie frică, să reacționeze cu calm și să tragă cât mai mult de timp, asigurându-l că până la urmă totul va fi bine.

Pentru a-l scăpa pe nepotul lor de pedeapsa penală, familia Furculiță a făcut tot ce le-a stat în puteri. Chiar a doua zi, soția deputatului l-a sunat pe Sergiu Gorea și l-a anunțat să răspundă la telefon, învățându-l cum să vorbească cu anchetatorul.

O altă înregistrare telefonică care a fost analizată în cadrul anchetei este discuția avută între ofițerul de urmărire penală Constantin Andronic, de la Inspectoratul de Poliție Buiucani, și Sergiu Gorea. Ultimul a fost sunat pentru a fi citat la audieri în calitate de bănuit.

Contactat telefonic de către reporterul NordNews, ofițerul de urmărire penală Constantin Andronic ne-a răspuns că un dosar pe numele lui Gorea Sergiu Vasile se află “La fază de urmărire. Mai multe date nu pot să vă ofer.”

Însă, a spus că este vorba despre cu totul alt caz și că despre incidentul din 25 octombrie dânsul nu este la curent: “Eu am avut o cauză penală în gestiune în 2018, care era remisă deja în judecată. Despre octombrie eu nu-s la curent, eu nu am avut în gestiune asemenea caz.”


Ulterior, potrivit investigaţiei, lucrurile au început să se miște, după discuția avută cu anchetatorul de la Buiucani, iar Sergiu a fost telefonat de către Ludmila Furculiță, care l-a întrebat când ar urma să se prezinte la audieri. Soția deputatului socialist îi recomandă tânărului să nu zică nimănui nimic, până nu vorbește cu cine trebuie și nu au un răspuns.

Mai mult, soția lui Furculiță îi sugerează, pentru orice eventualitate, să facă rost de un certificat medical fals, pentru a-și motiva absența la audieri, totodată, asigurându-l că totul va fi bine!

Câteva zile mai târziu, Sergiu Gorea a primit un apel de la un bărbat, care cel mai probabil este tatăl său. (Sergiu Gorea este fiul lui Vasilii Gorea, șeful Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din Bălţi și consilier raional de Fălești.)

În cadrul discuției i-a spus că a fost telefonat de “Liuda” și l-a informat în legătură cu incidentul din 25 octombrie – că nu va fi pornit dosar penal și că va scăpa doar cu o amendă, deoarece Corneliu Furculiță a aranjat situația, chiar dacă, din câte reiese, asta l-a costat nervi.

Mulțumită că a reușit să-și scape nepotul doar cu o amendă, Ludmila Furculiță l-a sunat pe Sergiu Gorea și l-a dojenit părintește rugândul frumos să se facă băiat cuminte. Aceasta i-a amintit și de alte încălcări pe care acesta le-a comis.

Ludmila Furculiță îl atenționează pe nepotul său să nu consume alcool înainte de a urca la volan și să nu încalce regulile de circulație: “Poliția e poliție, dar eu sunt mai rea de 100 de ori decât poliția!”, l-a avertizat mătușa.

Până la publicarea acestei investigații, nimeni din toţi cei care ar fi fost implicaţi în această “schemă” nu a fost de găsit sau nu a dorit să ofere o reacţie! Contactată totuşi pentru prima dată, Ludmila Furculiță a cerut să-i fie expediate întrebările în scris, însă așa și nu a oferit vreun răspuns.

Vezi şi:

https://autoblog.md/pavel-voicu-ne-putem-trezi-ca-avem-o-tara-plina-de-infractori-numarul-dosarelor-penale-deschise-din-2020-pentru-condus-in-stare-de-ebrietate/
https://autoblog.md/video-moldova-masinile-soferilor-care-le-conduc-in-stare-de-ebrietate-ar-urma-sa-fie-confiscate-definitiv/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/