(audio) „Spune tu. Am să-ți spun dacă va fi puțin.” Alți cinci polițiști de patrulare, reținuți în această dimineață de CNA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord au fost reținuți cu puțin timp în urma unor percheziții desfășurate de CNA sub conducerea procesuală a procurorilor de la Procuratura mun. Bălți. Aceștia sunt bănuiți de pretindere și primire de mijloace financiare de la șoferi pentru a nu le documenta încălcările regulamentului circulației rutiere.

În fapt, cauza penală a fost pornită în baza bănuielii rezonabile că ofițeri ai Serviciului patrulare Rîșcani, Dondușeni și Drochia din cadrul Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au pretins și primit bani de la un conducător auto pentru a nu-l trage la răspundere pe o cauză contravențională.

Ulterior, în urma măsurilor speciale de investigații au mai fost pornite alte 17 cauze penale în baza bănuielii rezonabile că au fost săvârşite infracţiunile prevăzute de art. 324 Cod Penal „Corupere pasivă”.

Astfel, în urma documentărilor realizate din decembrie 2023 și până în prezent, angajații Direcției de Patrulare Nord ar fi pretins și primit mijloace bănești sau bunuri ce nu li se cuvin, în sume ce variau între 200 de lei și 1.000 de euro de la persoanele care încălcau Regulamentul Circulației Rutiere. 

Astăzi, ofițerii CNA, cu suportul conducerii INSP și SPIA, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au desfășurat 17 percheziții în automobilele de serviciu și cele personale ale angajaților INSP, dar și la domiciliile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor menționate. În urma acțiunilor de urmărire penală au fost reținuți cinci bănuiți.

Cercetările pe caz sunt în desfășurare. Amintim că, recent, alți 6 polițiști ai INSP din nordul țării au fost reținuți de CNA pentru pretindere și primire de bani de la șoferi. La moment aceștia sunt plasați în arest preventiv. 

Cmentariile sunt închise