Avertizare pentru şoferi. Ce se întâmplă pe mai multe trasee din localităţile Moldovei

Traseele din mai multe localităţi din ţară sunt acoperite la această oră cu un strat subțire de zăpadă, în urma unor ninsori slabe care cad izolat. Avertizarea vine din partea Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Astfel, pentru a evita pericolele care pot fi cauzate în această perioadă de timp, şoferii trebuie să ţină cont de mai multe recomandări. Cea mai importantă presupune reducerea vitezei, respectiv adaptarea acesteia la condiţiile de drum.

Totodată, automobiliştii nu trebuie să facă depăşiri neasigurate. Distanţa dintre autovehicule trebuie mărită, iar luminile de zi, preferabil împreună cu cele de întâlnire, trebuie să funcţioneze.

În cazul în care s-a întâmplat o defecţiune tehnică, maşina nu trebuie oprită pe banda, ci pe acostament sau cât mai aproape de marginea carosabilului. În acest caz luminile de avarie trebuie incluse imediat, iar pe timp de noapte se recomandă şi echiparea cu o vestă reflectorizantă.

La acest capitol, un ajutor poate fi solicitat şi de la inspectorii de patrulare, aceştia fiind aflaţi mereu pe drumurile naţionale.

Drum bun şi conduceţi cu grijă!

Cmentariile sunt închise