Bătălie până la ultima maşină. A fost stabilit liderul mondial al vânzărilor auto în 2016

Concernul japonez Toyota, pentru prima dată din anul 2012, şi-a pierdut titlul de lider mondial al vânzărilor de automobile.

Potrivit unui raport publicat de compania Toyota la acest început de săptămână, în 2016 aceasta a vândut în toată lumea nu mai mult, nici mai puţin de 10 milioane 175 de mii de autovehicule.

Vezi şi: Top 10 cele mai vândute modele de maşini în 2016 în Europa

FOTO: rte.ie

Astfel, concernul Toyota a ajuns să ocupe poziţia a doua faţă de concurentul său european – Volkswagen Group. În 2016, toate companiile de sub aripa concernului german au realizat în total 10.312.400 automobile.

Comparativ cu anul 2015, vânzările Toyota Motor Corporation au scăzut cu 0.2%, iar cele ale VW au crescut cu 3.8% în ciuda scandalului emisiilor.

Vezi şi: Raport de vânzări. Iată care au fost cele mai solicitate crossovere în 2016 în Europa

FOTO: inautonews.com

Cifra totală dezvăluită în raportul general nu include doar vânzările automobilelor cu logo Toyota, ci şi a camioanelor Hino Motors, dar şi a maşinilor produse de sub-brandurile Daihatsu şi Lexus.

Amintim că în anul 2008, Toyota a reuşit să producă şi să vândă mai multe maşini decât gigantul american General Motors, care era lider mondial câteva decenii la rând. O excepţie a fost doar în anul 2011, atunci când GM a devansat Toyota din cauza cataclismelor naturale care s-au întâmplat atunci în Japonia.

Vezi şi: Raport general: Vânzările de mașini noi în 2016 în Moldova. Cine a vândut mai bine?!

Sursă: BBC

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/