Canada: Bateria lui Ford Mustang Mach-E, ca piesă de schimb, costă mai mult decât o maşină nouă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O baterie pentru modelul electric Ford Mustang Mach-E este vândut de unii dealeri ai mărcii din Statele Unite ale Americii, care comercializează piese de schimb, cu peste 23.500 de dolari. Suma constituie aproximativ jumătate din costul SUV-ului în sine și este cu aproximativ 2.000 de dolari mai scump decât un alt model Ford nou – pickup-ul Maverick. Însă asta nu constituie o limită, scrie Carscoops.

Jurnaliștii din occident susţin că prețurile bateriilor cotate de dealeri sunt pentru o unitate de 98.8 kWh, cea mai mare oferită pentru Mach-E. Bateria de bază este mai ieftină, dar prețurile afişate nu includ costul livrării, astfel încât utilizatorul final va trebui oricum să plătească pentru baterie cât pentru un Ford nou.

Amintim că prețul de start pentru un Ford Mustang Mach-E în SUA este de 43.895 USD, iar pentru un pickup Ford Maverick este de 19.995 USD, în ambele cazuri fără taxe.

Iar peste hotar, în Canada, un utilizator Reddit a postat o captură de ecran a calculului costului bateriei, care arată suma de 54.685 de dolari canadieni! Se dovedește că prețul acumulatorului este comparabil cu prețul mașinii în sine şi chiar îl depăşeşte – local un Mach-E costă de la 50.495 dolari.

Internauţii care au comentat postarea au sugerat că prețurile atât de mari ale bateriilor sunt dăunătoare. Este mai profitabil pentru un producător să vândă nu piese de schimb pentru mașinile deja vândute, ci direct mașini noi.

Cmentariile sunt închise