Când vor fi terminate cele două porţiuni de pe drumul R1 şi traseul Hânceşti – Lăpuşna

0

În cadrul unei şedinţe de lucru dintre conducerea MTID şi reprezentanţii companiei care se ocupă de reabilitarea drumului R1 Chișinău – Ungheni pe porțiunea km 6-24 și km 74-96, dar și de traseul R33 Hâncești – Lăpușna – M1, s-au semnat mai multe acte prin care s-a promis că aceste drumuri vor fi finalizate în acest an.

Termenul limită – până la 30 noiembrie 2017!

FOTO: gazetadecluj.ro

Totodată, în urma semnării unui plan, MTID, ASD și mai mulţi ingineri, vor monitoriza respectarea angajamentelor asumate de compania care realizează lucrări pe drumurile menţionate mai sus.

În cazul în care obligațiunile asumate de contractor nu vor fi respectate, va fi reziliat contractul și va fi încasată contravaloarea garanției bancare de bună execuție.

O astfel de abordare a fost aplicată şi pentru compania cehă OHL. Aceasta va trebui să finalizeze reabilitarea drumului de ocolire a orașului Ungheni până la 31 octombrie 2017 dacă va respecta planurile

Următoarea companie cu care se va negocia un plan de măsuri concrete pentru remedierea întârzierilor și finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale este compania portugheză MSF, care reabilitează drumul național R14, Bălți-Sărăteni.

Finanțarea drumurilor naționale menţionate are loc din mijloacele împrumutului acordat de BEI şi BERD.

0 comentarii
  1. Iurii spune

    As dori mult sa faceti un reportaj despre traseul Chisinau -Ungheni care trebuia sa fie fnisat repararea in septembrie 2016 si sal intrebati si pe ministrul transportului care a zis ca daca compania ce se ocupa de reparare nu va finisa in timp lucrarile va fi amendata cu 10000 euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata