in ,

Carburanții din Republica Moldova s-au ieftinit după prăbușirea prețului la petrol! Iată cât costă mai nou benzina și motorina

Anunț îmbucurător pentru șoferii din Republica Moldova pe fundalul prăbușirii prețului la petrol cu 30%. Compania LUKOIL, cea care deţine în prezent cea mai mare reţea de staţii de alimentare din ţară, anunţă instant despre reduceri de prețuri la toate tipurile de carburanţi pe care îi comercializează.

FOTO: fuelo.net

Astfel, preţurile la pompă afişate mai nou în staţiile LUKOIL vor fi mai mici cu tocmai un leu pentru toate tipurile de benzină, cu 90 de bani pentru toate tipurile de motorină şi cu 30 bani pentru GPL. Prețurile reduse la produsele petroliere au intrat deja în vigoare din această noapte, 10 martie!

Iată un price-list actual:

  • Benzină ECTO 100 – 18.02 lei
  • Benzină Premium-95 ECTO – 17.52 lei
  • Benzină Premium-95 – 17.42 lei
  • Motorină ECTO – 15.44 lei
  • Motorină Euro-5 – 15.32 lei
  • Gaz lichefiat – 10.15 lei
  • Gaz natural (Metan) – 8.30 lei

Amintim că, potrivit UNIMEDIA, care citează agenția de presă Bloomberg, prețurile la petrol s-au prăbușit cu peste 30% după dezintegrarea alianței OPEC+ și Rusia, ceea ce a declanșat un război de prețuri între Arabia Saudită și Rusia care poate avea consecințe economice și politice. Actuala cădere este cea mai puternică din 1991 încoace, când s-a încheiat războiul din Golf.

Petrolul Brent a atins nivelul minim de 31.38 USD pentru un baril, prețul continuând să scadă. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4.62 dolari sau 10.1%, la 41.28 dolari/baril, cea mai mică valoare de închidere din august 2016 și cea mai mare pierdere procentuală zilnică din noiembrie 2014.

Prețurile la petrol s-au prăbușit după eșecul negocierilor dintre OPEC+ și Rusia pentru o tăiere coordonată a livrărilor. În special, Rusia și-a propus să mențină condițiile existente, iar Arabia Saudită – să reducă și mai mult producția. Drept urmare, de la 1 aprilie, nimeni nu va avea nicio obligație de a limita producția. Potrivit Goldman Sachs, pe fondul unei panici pe piața petrolului, prețurile carburanților pot scădea acum la 20 de dolari pe baril.

Potrivit Bloomberg, această scădere va afecta bugetele statelor dependente de petrol din Irak până în Nigeria și ar putea, de asemenea, să modeleze politica globală, erodând influența unor țări precum Arabia Saudită. Lupta împotriva schimbărilor climatice ar putea suferi un regres, deoarece combustibilii fosili devin mai competitivi față de energia regenerabilă.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Iti place articolul?