Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor: „Unele stații refuză să vândă carburanți celor care nu dețin carduri”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor anunţă public că a primit mai multe reclamații precum că unele stații de alimentare cu combustibil refuză să-și comercializeze produsele pentru consumatorii care nu dețin carduri de alimentare a rețelelor!

Pentru a pune capăt ilegalităților, consumatorii sunt îndemnați după posibilitate să înregistreze conversațiile cu operatorii de la pompă „pentru a putea documenta cele reclamate”.

FOTO: istockphoto.com

Urmare a mai multor reclamații parvenite de la consumatori, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor declară că a sesizat încălcarea intereselor economice ale consumatorilor prin refuzul nejustificat de a vinde produse petroliere de către unele stații de alimentare din rețelele Bemol și Vento.

„În contextul penuriei din ultima perioadă, consumatorii au dat buzna la stațiile de alimentare cu petrol în scopul economisirii a 1-2 lei per litru. În această forfotă unele stații și-au permis un comportament economic abuziv față de consumatori refuzând comercializarea produselor petroliere acelor consumatori care nu dețin carduri de alimentare a acestor rețele.”

Pentru a opti aceste practici de către rețele, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor solicită consumatorilor utilizarea telefonului mobil personal sau a altor mijloace pentru înregistrarea conversațiilor cu operatorii de la pompă pentru a putea documenta cele reclamate.

Totodată cei de la Centru atenționează că fiecare tranzacție comercială refuzată nejustificat este pasibilă de a fi sancționată cu amendă în valoare de la 1.500 la 3.000 lei aplicată operatorului de la pompă și cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei aplicată administratorului stației.

Consumatorii care dețin probe despre încălcări sunt îndemnați să scrie o reclamație și să o expedieze, împreună cu imaginile video, la adresa Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor: cnpiec.md@gmail.com.

Comunicat de presă Urmare a mai multor reclamații parvenite de la consumatori, Centrul Național pentru Protecția…

Posted by Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor on Wednesday, 9 March 2022

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/