Concernul Toyota deţine deja 20% din acţiunile Subaru

Toyota Motor Corporation (Toyota) şi Subaru Corporation (Subaru) au început să lucreze împreună din 2005, dar în afară de producția pe bază de contract și cooperare OEM pe piața japoneză, singurul proiect major (recunoscut) până în prezent a fost maşinile sport Toyota GT86 și Subaru BRZ, care diferă practic prin logouri şi detalii.

Cu toate acestea, recent s-a discutat despre o nouă etapă a parteneriatului şi chiar acum câteva ore producătorii au anunțat un plan de interacțiune suplimentară, care implică mai multe domenii de lucru.

Încă în luna iunie, Toyota și Subaru au convenit de acord să dezvolte în comun un vehicul electric pe baza platformei e-TNGA, cu module de motor unificate. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă, integrală sau spate. Primul model va fi un crossover de clasă C, care va fi produs sub ambele branduri, iar în dezvoltarea a încă unei duzini de astfel de maşini pe baza aceleași platforme vor fi atrase forţe de la Daihatsu și Suzuki.

Acum, partenerii au anunțat oficial că a doua generaţie a modelelor GT86 şi BRZ vor fi de asemenea dezvoltate în comun. În plus, pe baza competențelor existente în palmaresul Subaru, compania va dezvolta modele cu tracţiune integrală, iar unităţile de propulsie hibride vor fi livrate de Toyota.

În cele din urmă, cei doi constructori auto mai planifică să lucreze împreună asupra sistemelor de pilotare automată şi cele telematice.

Ca dovadă a intențiilor comune, cele două companii au făcut un alt schimb de acţiuni cu drept de vot. Pentru 650.000.000 de dolari Toyota îşi va creşte cota parte la Subaru de la 16.83 la 20%, iar Subaru va cumpăra acţiuni de la Toyota achitând aceeaşi sumă. Fiind vorba despre un pachet foarte mic, partenerii nici nu s-au grăbit să anunţe vreo cifră.

Vezi şi: (foto) Subaru pensionează legendarul motor EJ20 printr-o ultimă ediţie specială a modelului WRX STI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/