COVID-19: Declin serios în vânzări pe piaţa auto globală şi mai multe uzine închise în Europa

COVID-19 afectează serios toată lumea, în toate sferele, inclusiv industria auto. Potrivit agenţiei Avtostat, care face referire la datele companiei de consultanță LMC Automotive, în februarie 2020 vânzările pe piața auto mondială au scăzut cu 19.9%, până la un total de 5 milioane şi 77 de mii de autoturisme şi vehicule comerciale.

Principala contribuție la aceste statistici sumbre, desigur, a fost adusă de China, unde, din cauza epidemiei de coronavirus, piața auto a înregistrat un declin record de 79%, doar 310.000 mașini fiind realizate la nivel naţional. Dar vânzările au scăzut şi în alte regiuni ale lumii.

FOTO: wsj.net

Țările din Europa de Est, la care nu a ajuns încă epidemia luna trecută, au arătat o creștere a cererii cu 4.5% (aproape 305.000 mașini). Pe de altă parte, vânzările de mașini noi din Europa de Vest au scăzut deja cu 6.5%, până la 1.1 milioane de unităţi.

În Japonia (-10.6%) și Coreea de Sud (-17.9%) lucrurile sunt și mai grave. Căderea probabil va continua şi în martie, mai ales în Europa, unde mulţi vor primi o reală “lovitură sub centură”.

Peste ocean însă, pe piața americană s-a înregistrat o creștere simţitoare: un milion 357 de mii de mașini şi-au găsit cumpărători, cifră care este mai mare cu 8.3% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Între timp, în țările de pe Bătrânul Continent, tot mai multe fabrici de automobile îşi suspendă activitatea pentru a intra în carantină. Săptămâna trecută, şi-au anunţat suspendarea temporară a acitivităţii în Italia companiile FIAT, Lamborghini și Ferrari până cel puţin pe 25 martie.

Mai nou, în listă s-au alăturat uzinele FCA din Serbia şi Polonia (+4 din Italia), Maserati a oprit producţia de maşini prin platformele sale din Italia, Ford și-a închis uzina din Barcelona timp de o săptămână după trei cazuri de infectare cu coronavirus a unor angajaţi, iar grupul PSA a oprit deja fabricile din Mulhouse și Barcelona, ​​promițând să închidă şi alte întreprinderi europene în zilele următoare cel puțin până pe 27 martie.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vânzările de mașini noi în China s-au prăbuşit cu 92%! Compania care a început să le vândă online din cauza coronavirusului

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/