(foto) Accident grav în raionul Soroca. Un tânăr a urcat în mașina unui șofer beat, iar ulterior a ajuns cu elicopterul la Chișinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În după amiaza zilei de astăzi a avut loc prima intervenție aero–medicală SMURD efectuată în anul 2024 în Republica Moldova. Un elicopter a zburat de la Iași pentru a transporta spre capitală un tânăr în vârstă de 22 de ani din satul Zgurița, raionul Drochia. Acesta a suferit diverse traumatisme în urma unui grav accident rutier.

Pe parcursul zborului spre municipiul Chișinău, pacientul fiind în stare critică, dar stabilă, nu a suferit complicații, fiind monitorizat permanent de medici și paramedici SMURD. Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală la ora 13:00.

Tânărul a fost preluat de Serviciul Republican AVIASAN și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Cât privește accidentul în sine, aflați că acesta s-a produs încă acum trei zile, în jurul orei 6:00 a zilei de luni, 29 ianuarie, pe traseul R14 în apropiere de satul Soloneț.

Conform IP Soroca, polițiștii au stabilit preliminar că șoferul unui Opel Astra, un tânăr de 21 de ani, având în calitate de pasager persoana transportată cu elicopterul, a pierdut controlul volanului și, ieșind în afara carosabilului, intrând în coliziune cu malul unui șanț de scurgere a apelor pluviale, s-a răsturnat ulterior de mai multe ori.

Pasagerul a fost transportat de urgență la cel mai apropiat spital. Iar șoferul, care a rămas teafăr ca prin minune, avea o concentrație de 0.90 mg/l vapori de alcool în aerul expirat!

Automobilul cu siguranță e daună totală.

Cmentariile sunt închise