(foto) Au devenit temporar pietoni. Planurile unor moldoveni, dejucate la frontieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva zile, noaptea, în jurul orei 3:00, în Punctul de Trecere de Frontieră Albiţa s-a prezentat pentru a intra în România un autoturism înmatriculat în Republica Moldova. La volan se afla un moldovean în vârstă de 34 de ani care a stârnit suspiciuni.

Poliția de Frontieră România

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. S-a folosit și un câine ce poate depista produse din tutun. Drept urmare s-a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub bancheta din spate și sub capota autoturismului hibrid o cantitate totală de 390 de pachete de țigări de diferite mărci (7.800 de ţigarete), cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că țigările îi aparțin și a recunoscut că intenționa să le introducă ilegal în țara vecină, urmând să fie comercializate pe piața neagră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 5.850 de lei românești. Mai mult, bărbatul a fost amendat cu 15.000 de lei românești (3.015 euro). Mijlocul de transport a fost reținut până la plata amenzii.

Iar în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani. Conducea un vehicul înmatriculat în Olanda și intenționa să părăsească spațiul comunitar, însă a întârziat.

În urma verificărilor s-a constatat că mașina fusese radiată din circulaţie de către autorităţile din Olanda, începând cu data de 31.01.2024.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Poliția de Frontieră România

Vezi și:

Cmentariile sunt închise