(foto) Bugatti a încercat timp de 2.5 ani să convingă un colecţionar să-i vândă maşini înapoi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De ani de zile, o colecție a celor mai extraordinare mașini Bugatti nerestaurate s-a păstrat, meticulos îngrijită și cercetată, într-o casă din Elveția. Dar acum această colecție, construită cu dragoste de-a lungul deceniilor de Hans Matti, și-a găsit un nou custode, iar prima călătorie a mașinilor sub noua lor proprietate le-a dus la Château Saint Jean din Molsheim – casa Bugatti Automobiles.

Pentru ca aceste mașini să se întoarcă „acasă”, la doar o aruncătură de băț de locul în care au fost create inițial, este un început potrivit pentru ultimul capitol din viața acestor mașini. Hans Matti și-a dedicat viața construirii acestei colecții, adunând fotografii originale, articole din reviste, cărți și comunicări din fabrică legate de acestea. Nu doar adunase mașinile, ci cercetase complet poveștile lor.

În calitate de grefier al Bugatti Club Suisse, el este unul dintre cei mai cunoscuți experți din lume despre mașinile Bugatti Grand Prix.

Colecția extraordinară include un Bugatti Type 51, considerat a fi unul dintre cele mai originale existente, un Type 37A păstrat remarcabil, un Type 49 Faux cabriolet cu şasiu scurtat şi o caroserie marca Jean Bugatti – singurul exemplar rămas în lume, un Type 35B și un Type 35A echipat cu singurul motor de pe Type 36, cutie de viteze și punte spate care au supraviețuit.

Este deci o colecție unică de care Hans Matti a fost înțeles reticent să se despartă. Discuțiile pentru achiziționarea colecției au fost în desfășurare de doi ani și jumătate, chiar și Caroline Bugatti, nepoata lui Ettore Bugatti, fiind implicată în negocieri!

Type 51 – o mașină de curse dedicată pentru Grand Prix – nu a fost niciodată restaurată sau revopsită, purtând amprenta a nouă decenii de sport cu motor și plăcere. Măiestria originală a echipei lui Ettore Bugatti este expusă și fiecare capitol al vieții sale este purtat cu mândrie.

Între timp, Type 49 a fost mașina personală a lui Jean Bugatti însuși, cu inițialele „JB” pe uși. Este extrem de rar să existe un Type 49 cu o caroserie proiectată și construită de fabrica Bugatti, așa cum este acest exemplar, și niciun alt Type 49 existent nu poartă caroseria unică Faux Cabriolet. Și mai incredibil, aceste Type 51 și Type 49 au împărțit un transportor în timpul livrării lor către primii lor clienți privați. A

-i reuni este închiderea unui cerc care a început încă din anii 1930!

Type 49

Type 51 din colecție și-a început viața ca unul dintre ultimele Type 35B care au fost construite vreodată, o maşină de curse din fabrică, condusă de Louis Chiron. Pe măsură ce Bugatti a căutat să evolueze Type 35 – renumit ca cea mai de succes mașină de curse din toate timpurile – a dezvoltat un nou motor twin-cam avansat și o nouă mașină pe care o va propulsa: Type 51.

Acest nou grup motopropulsor a fost schimbat în această mașină, moment în care a devenit unul dintre primele Type 51, echipat cu motorul numărul 1, condus de Achille Varzi și de alți eroi contemporani ai sportului cu motor. Varzi este venerat până astăzi la Bugatti, iar pentru a sărbători 100 de ani ai mărcii, a fost dezvăluită o ediție specială Centenaire Veyron „Achille Varzi”.

Cu apariții la cursele din Monaco, Monza, Targa Florio și multe altele, această mașină are un pedigree de curse incredibil.

Unul dintre circuitele remarcabile ale erei timpurii a curselor a fost pista Montlhéry din Franța, renumită pentru porţiunile sale de mare viteză, dar și pentru suprafața sa extraordinar de accidentată. Abordarea meticulos detaliată a ingineriei Bugatti i-a făcut să dezvolte un nou model pentru cursa de la Montlhéry: Type 36. Dispunând de o punte spate rigidă, s-a considerat că aceasta ar face față mai bine condițiilor solicitante ale acestui circuit unic.

Au fost construite două variante, modelul de mai târziu cu supraalimentare, devenind ceea ce mulți cred că este primul Bugatti supraalimentat. Dar cariera lor de curse a fost de scurtă durată și singurele două mașini construite au fost distruse. Tot ce a rămas a fost motorul, cutia de viteze și puntea spate a unuia dintre ele, care acum se află în mod unic într-o caroserie Type 35A. Încă o dată, este o altă piesă unică din istoria Bugatti.

Completând cele cinci mașini Bugatti din colecție este un Type 37A, unul dintr-o lungă generație de mașini Bugatti supraalimentate care probabil a început cu Type 36. Este din nou păstrat în stare complet originală, cu numere potrivite – fiecare epocă a proprietății sale și istoria extinsă a participării în curse au fost urmărite cu meticulozitate până la primul său proprietar în 1929 – și continuă să concureze până în zilele noastre.

Type 37 a fost considerată o mașină câștigătoare a clasei Voiturette de mulți dintre piloţii săi, dar odată cu adăugarea unui compresor – devenind Type 37A – puternicul său motor cu patru cilindri a devenit capabil să propulseze mașina la peste 193 km/h. Doar 76 de exemplare au fost supraalimentate de Bugatti și au continuat să concureze la Le Mans, Mille Miglia, Targa Florio și multe altele.

Type 37A

Această colecție unică de mașini intră acum în a treia eră, prima fiind când au fost vândute noi și a doua sub îngrijirea meticuloasă a lui Hans Matti. Acum, ele vor fi păstrate în starea lor originală, nerestaurată, ca artefacte importante ale istoriei Bugatti.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/