(foto) Cu această Toyota din carbon se doreşte stabilirea unui record

Renumita companie japoneză HKS, specializată pe dezvoltarea, producţia şi vânzarea unor elemente pentru mărirea performanţelor motoarelor cu ardere internă, a făcut un nou automobil care va participa la competiţiile Time Attack.

Acolo, piloţii încearcă să stabilească cel mai bun timp într-o tură a circuitului, la fel cum se procedează în calificările pentru cursele de Formula 1.

Noua lor maşină a fost numită HKS GTS800, a fost dezvoltată pe baza unui coupe obişnuit Toyota GT86 şi are o caroserie făcută 100% din fibră de carbon.

Coupeul ascunde sub capotă un propulsor care vine din uzină, dar care a fost modificat serios. Volumul acestuia a crescut până la 2.5 litri, s-a ales cu un carter uscat de curse şi un turbocompresor.

Informaţii exacte despre caracteristicile tehnice ale motorului, a cărui poziţionare a fost mutată puţin în interiorul ampatamentului, nu există deocamdată. Însă se crede că ar dezvolta cel puţin 800 de cai putere.

HKS GTS800 are nişte elemente aerodinamice impunătoare, atât în partea frontală, cât şi cea posterioară.

Potrivit Speedhunters, acestea au fost proiectate special pentru ca să adauge o forţă de apăsare în viraje, dar să aibă o rezistenţă aerodinamică minimă la deplasarea pe linie dreaptă.

HKS GTS800 este de asemenea dotat cu o suspensie nouă, eşapament sport a cărui terminaţie iese prin uşa pasagerului, un scaun sport Bride, panou de bord digital AiM, volan Nardi, jante de 18 inci Advan GT cu pneuri Yokohama Advan A050 care măsoară 295/35.

Automobilul a fost pregătit pentru a stabili un record pe circuitul nipon Tsukuba. Creatorii speră că vor parcurge cei doi kilometri în 50 de secunde. Cel mai bun timp stabilit până în prezent este de 51.127 secunde.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/