(foto) Este acum la al 11-lea proprietar, însă valoarea nu şi-a pierdut-o în timp. Suma pentru care se doreşte a fi vândut acest Ferrari

La mijlocul lunii august, în cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, Gooding & Company va încerca să vândă prin licitaţie o mașină sport foarte rară – un Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione.

Deşi a fost în posesia a 10 proprietari (şi în prezent se află la al 11-lea), exemplarul produs în 1959 a fost evaluat la minim 10 milioane de dolari! Însă organizatorii licitaţiei speră să-l vândă cu cel mult 12 milioane, dacă nu mai mult.

Mașina este vopsită în principal într-o culoare roşie aprinsă, iar drept contrast serveşte o livrea, aplicată la fel cu vopsea, compusă din alte două nuanţe ale drapelului italian. În original automobilul fusese de fapt un Ferrari 250 GT California Spider, varianta cabrio a lui 250 GT Tour de France Berlinetta, un model special creat pentru piața nord-americană.

Din 1957 şi până în 1962 au fost construite doar 106 unităţi 250 GT California Spider: 56 pe un șasiu scurtat și alte 50 pe unul extins. Ultimele sunt şi cele mai valoroase, iar maşina descrisă în articol se numără printre ele.

Apropo, în timp ce fiecare versiune a California Spider are propriile distincții estetice și tehnice, toate au fost construite pe șasiul contemporan al lui 250 GT și au o caroserie elegantă realizată de maeştri de la Carrozzeria Scaglietti.

Decapotabila frumoasă dispune de un motor V12 de 3.0 litri, unul care produce 254 CP la 7.000 rpm. Buna funcţionare a acestuia este asigurată şi prin intermediul a trei carburatoare Three Weber 36 DCL3.

Cutia de viteze este una mecanică în patru trepte, iar tracţiunea este pe puntea din spate. Tot pe osia posterioară stă un diferențial cu alunecare limitată. Documentele confirmă faptul că numerele motorului, cutiei de viteze și diferențialului corespund celor din fabrică.

Iar încă un lucru necesar de remarcat, care face acest exemplar deosebit, sunt opţiunile rare (caracteristici de competiție) care au fost montate pe doar aproximativ 10 din cele 50 de automobile. Și configurațiile au fost de așa natură încât să nu existe două asemănătoare! Unele dintre aceste opţiuni ar fi un rezervor de combustibil mai mare (136 de litri) şi un eşapament de la Abarth!

Mașina vine cu un istoric complet de proprietate, chiar de la prima vânzare din 1959 către un pilot amator din Milano. În Statele Unite ale Americii a ajuns în 1999. Actualul posesor o deţine din 2004 şi a investit într-o restaurare cosmetică.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/