(foto) Ford a găsit în arhivă imagini cu o maşină şi cere ajutor din “exterior” pentru identificare

Aşa cum s-a întâmplat în istoria modelului Chevrolet Corvette, Ford Mustang a fost imaginat acum mulţi ani în urmă ca o maşină sport cu motor montat central. De fapt, primul concept care a purtat numele a fost o mașină mid-engine, iar ideea a fost revăzută prin conceptul Mach 2 din anul 1967. Dar se pare că Ford a făcut un alt prototip la mijlocul anilor 1960 şi nu-şi aminteşte nimic despre el!

Ford Performance a împărtășit recent povestea și fotografiile unui prototip Mustang din imaginile ataşate acestui articol. Potrivit diviziei, fotografiile au fost descoperite de un fost șef al Ford Archives și i-au fost arătate lui John Clor, content manager la Ford Performance Enthusiast Communications. Materialele au fost realizate în ziua de 2 mai 1966.

John Clor și Ford au contactat mai mulți foști designeri și experți care au lucrat în cadrul producătorului american și niciunul dintre ei nu sunt familiarizați cu vehiculul în cauză. Tot ce au fost în măsură să determine este că fotografiile arată mașina în “International Studio” la complexul Ford din Dearborn, și că nu pare a fi la fel ca Mach 2, care folosea părţi componente de la Mustang-ul produs în 1967 și o construcție frontală diferită, în timp ce această mașină are părţi componente din 1966 şi în plus un stil diferit.

La momentul de faţă Ford nu are mai multe informații sau mai multe fotografii cu maşina, una care arată destul de cool. Aceasta are un aspect similar cu modelul De Tomaso Pantera, cu un motor small block V8 montat longitudinal chiar în spatele scaunelor, cu o transmisie și un diferenţial posterior montate “inline” în spatele agregatului. Umplerea spațiului suplimentar dintre coadă și motor a fost realizată printr-o roată de rezervă de dimensiuni complete. Automobilul are doar două locuri pentru pasageri, cu scaune de tip “bucket” instalate cât de jos posibil, iar întreaga caroserie pare mai scurtă decât un Mustang obişnuit din acea perioadă, în special în partea din spate unde consola este foarte mică.

Pentru că Ford nu are alte informații despre mașină, cere ajutorul întregii lumi! Dacă aveți informații despre această mașină le puteţi trimite la adresa ClubHub@Ford.com. Și dacă misterul va fi rezolvat, Ford spune că va oferi o recompensă specială.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Maşina condusă de Steve McQueen în filmul Bullitt a devenit cel mai valoros Ford Mustang din lume

(video) Cum merge? Ford Mustang 1967 – Visul american!

(video) Reportaj special: Ford Mustang din 1967 – istoria din spatele mașinii care ne-a impresionat în 2018

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/