(foto) GENEVA 2019: Modelele SsangYong Tivoli şi Rexton 4×4 au primit o serie de îmbunătăţiri

Alături de noul Korando, standul producătorului sud-coreean de la Salonul Auto de la Geneva a fost completat de modelele Tivoli şi Rexton 4×4, la fel de populare în Europa. Pentru gama anului 2019 acestea au primit o serie de îmbunătăţiri menite să le facă şi mai atrăgătoare.

SsangYong Tivoli este primul SUV al mărcii din segmentul B și a devenit deja unul dintre cele mai de succes modele ale sale de la lansarea în martie 2015 la Salonul Auto de la Geneva, atât în Coreea, cât și pe plan mondial. Tivoli își păstrează aspectul stilat, nivelul de sisteme de siguranță și spațiul interior care îl situează în topul clasei și primește acum o serie de îmbunătățiri pentru 2019.

Oferind o paletă mai largă de opțiuni pentru clienții care doresc să-și exprime individualitatea, a apărut noua și incitanta culoare Orange Pop cu a ei vitalitate, tinerețe și energie, respectiv noul alb perlat mătăsos pentru un aspect mai reținut și mai elegant. În plus, culoarea Orange Pop este însoțită de jante de aliaj de 16 inci cu un design sofisticat și un aspect nou al barei de protecție spate cu profiluri cromate suplimentare.

Interiorul a fost mult îmbunătățit printr-un aspect modern al levierului selectorului automat de viteze care include un înveliș din piele în locul stilului “portal deschis” de la modelul anterior. Acesta asigură, de asemenea, o schimbare mai lină a treptelor, ceea ce este preferat de clienți și mai ales de șoferii de sex feminin care au o pondere mare în rândul proprietarilor de Tivoli.

Pentru 2019, Tivoli primește confortul adițional al blocării automate a ușilor atunci când șoferul se îndepărtează de mașină ținând cheia inteligentă. Ecranul tactil de înaltă rezoluție de 7 inci controlează sistemul de navigație, precum și Apple CarPlay și Google Android Auto și este prevăzut cu sistem hands-free Bluetooth și conectivitate iPod. De asemenea, există o conexiune la camera video retrovizoare, un ecran video color și o funcție de oglindire pentru conectarea la un smartphone.

Combinații de două culori exterioare sunt acum disponibile pe toată gama de culori, iar opțiunile clienților sunt extinse în continuare cu o culoare nouă de interior, maro. Toate aceste îmbunătățiri sunt valabile și pentru Tivoli XLV, cu excepția decorației cromate pentru bara de protecție spate, model care se deosebeşte printr-un ampatament alungit şi un portbagaj mai voluminos.

Pe partea de motoare a rămas acelaşi benzinar e-XGI de 1.6 litri şi cu patru cilindri, ce produce 128 CP/160 Nm, dar şi dieselul e-XDI, la fel de 1.6 litri, care oferă 115 CP/300 Nm. Cutia de viteze automată cu şase trepte Aisin şi sistemul de tracţiune integrală sunt oferite opţional.

Comportamentul off-road a fost îmbunătățit prin adăugarea asistenței la coborârea pantelor (HDC). Acest sistem de asistență la viteze reduse, activat automat, se cuplează când automobilul coboară pe o pantă abruptă și menține viteza între 5 și 30 km/h, reducând riscul utilizării excesive a frânei și ajustând greutatea și centrul de greutate pentru a asigura conducerea în siguranță.


Noul Rexton 4×4 a sosit în Europa toamna trecută, anunțând dezvoltări majore în privința stilului, calității, siguranței și tehnologiei pentru marcă și a obținut deja mai multe premii, inclusiv titlul “4×4 al anului 2018” acordat de revista 4×4 Magazine.

Rexton impresionează prin simpla prezență și exteriorul estetic și echilibrat. Este un automobil cu tracțiune integrală de dimensiuni mari, din segmentul D/E, care oferă un habitaclu de prestigiu pentru ca pasagerii să călătorească în confort suprem, mascându-și capacitatea de deplasare pe teren dificil, accidentat.

Pentru 2019, Rexton primește o serie de funcții noi, inclusiv mânere de uși sensibile la atingere, care permit ca șoferul care deține cheia inteligentă să deblocheze ușa prin simpla atingere a mânerului. Noile jante din aliaj de 18 inci Diamond Cut accentuează și mai mult aspectul sofisticat al mașinii.

La exterior apar farurile cu efect de pietre prețioase, luminile de zi, proiectoare de ceață, lumini laterale și indicatoare cu LED, iar accentele strălucitoare oferă o imagine premium accentuată. Partea din spate a automobilului are un aspect deosebit de elegant, iar jantele din aliaj de 17, 18 sau 20 de inci subliniază aspectul general de stil și lux.

De asemenea, este disponibil un nou model de cusătură pentru scaunele tapițate cu piele Nappa, oferind un aspect interior și mai extravagant, iar selectorul de trepte al transmisiei automate este de asemenea învelit în piele, pentru o senzație tactilă îmbunătățită și un aspect mai sportiv.

Alte funcții care măresc confortul pasagerilor includ funcția de reglare de către șofer a poziției scaunului pasagerului din față. Scaunul șoferului este acum prevăzut cu suport lombar și posibilitate de reglare în patru direcții pentru confortul optim.

Un design actualizat al tăvii de pe cotieră la rândul al doilea de scaune îmbunătățește utilizarea spațiului, iar suportul pentru smartphone dintre cele două suporturi de pahare este mai convenient.

Sistemul avansat de infotainment include radio DAB, Apple CarPlay și Android Auto cu toate funcțiile, inclusiv navigație afișată pe un ecran de 8 inci sau în HD pe un ecran lat de 9.2 inci, în funcție de model. Este disponibil și sistemul de navigație TomTom, iar conectivitatea excelentă asigură divertisment de înaltă calitate și plăcere în timpul deplasării.

Panoul de instrumente Supervision cuprinde un ecran LCD de 7 inci care asigură o bună vizibilitate și ajută șoferul prin afișarea avertizării la părăsirea benzii de circulație, o animație a deschiderii hayonului și indicațiile de orientare de la sistemul de navigație.

Propulsat de un motor turbo diesel de 2.2 litri care furnizează o putere maximă de 181 CP și un cuplu de 420 Nm, Rexton este echipat fie cu transmisie manuală cu şase trepte, fie cu transmisie automată Mercedes-Benz cu şapte trepte.

Bazată pe anii de experiență de care dispune SsangYong în domeniul tehnologiei tracțiunii integrale, tracțiunea 4×4 temporară asigură stabilitate în deplasare și manevrabilitate prin optimizarea distribuției greutății, ajutată și de suspensia spate independentă multi-link.

Amintim că şi în ţara noastră există un distribuitor oficial de automobile SsangYong.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise