(foto) Lotus a produs cea mai rapidă versiune a sportcarului Elise

Producătorul britanic Lotus a prezentat o nouă versiune a sportcarului Elise, numită 250 Cup. Model a venit să înlocuiască modificaţia 220 Cup cu 220 de CP. Performanţele şi caracteristicile dinamice le depăşeşc chiar şi pe cele ale versiunii de circuit Cup R.

Lotus-Elise-6

În comparaţie cu Elise Cup R, 250 Cup nu are o cuşcă de protecţie, în schimb unele şi aceleaşi elemente aerodinamice prezente la exterior. Automobilul a primit un splitter, un difuzor, aripi laterale şi un eleron masiv, toate din fibră de carbon. O altă deosebire de Cup R este că modelul de stradă nu are dispozitive de remorcare cu ochiuri.

Elise 250 Cup este mai greu decât modelul de circuit – 931 de kilograme/900 de kilograme, şi totodată mai uşor decât 220 Cup cu 21 de kilograme. Slăbirea s-a datorat unor materiale mai uşoare folosite în construcţia sportcarului.

Lotus-Elise-5

Puterea motorului de 1.8 litri cu un compresor mecanic a fost mărită de la 220 la 243 CP. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze mecanică cu şase rapoarte. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h durează 3.9 secunde, iar viteza maximă este atinsă la indicele de 247 km/h.

Lista de dotări include o bară antiruliu reglabilă, amortizoare Bilstein, arcuri de la Eibach şi mecanisme de frânare sport. Ca opţiuni poate fi oferit un sistem audio Clarion, Bluetooth şi posibilitatea de a conecta un iPod.

Vânzările “jucăriei” rele vor începe în luna aprilie, având un preţ de start în Marea Britanie de 58.356 de euro.

Lotus-Elise-1 Lotus-Elise-8Lotus-Elise-2 Lotus-Elise-7Lotus-Elise-3 Lotus-Elise-4

Cmentariile sunt închise