(foto) Mai țineți minte primul Logan? Iată cum va fi modernizat pentru reluarea producției în Iran

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai țineți minte primul Logan? Cu siguranţă! S-a vândut bine şi în Republica Moldova, iar în prezent mai poate fi văzut pe drumurile publice din ţara noastră, deşi nu se mai produce de 10 ani pe continentul nostru. La ora actuală în vânzare este deja modelul de a treia generaţie, însă încă nu a ajuns pe toate piețele. Şi poate nici nu e necesar…

SAIPA, al doilea cel mai mare producător auto din Iran, ia în considerare posibilitatea achiziționării de motoare și componente rusești pentru a restabili producția primei generații Logan-ului cu emblemă Renault, informează Khodro Bank, citând ministrul adjunct al Industriei și Comerțului din Republica Islamică.

Versiunea iraniană a primului Logan s-a numit Renault Tondar L90 și a fost produsă între anii 2007 și 2019. Asamblarea mașinii s-a oprit forțat deoarece în 2018 regimul de sancțiuni al SUA împotriva țării a fost înăsprit. Apoi, Renault, din cauza temerilor legate de sancțiunile secundare, s-a retras unilateral din proiectul cu SAIPA.

Din 2020, SAIPA concepe o versiune actualizată a primului Logan, care poartă numele de cod P90. Automobilul este făcut cu forţele proprii, în conformitate cu cerințele moderne de consum, dar fără implicarea companiei franceze. Însă pentru o serie de elemente şi părţi componente nu există soluţii de producţie autohtonă, astfel încât relansarea “noului” P90 încă nu a putut demara nici în prezent.

Iar mai nou, iranienii au identificat o posibilitate de a cumpăra piesele lipsă din Federaţia Rusă. Din moment ce Rusia a devenit mai izolată decât anterior, companiile rusești au încetat să se mai teamă de sancțiuni internaționale din cauza parteneriatul cu Iranul.

Khodro Bank notează că opțiunea utilizării motoarelor pe benzină VAZ-11182 (1.6 litri, 90 CP), VAZ-21129 (1.6 litri, 106 CP) și chiar VAZ-21179 (1.8 litri, 122 CP) este la fel luată în considerare în prezent pentru versiunea locală a Logan-ului.

Mai mult, iranienii le pot combina cu o cutie de viteze cu cinci trepte SAIPA 5F18, care este de fapt o copie “piratată” a cutiei de viteze manuale Renault JHQ, deja utilizată pe modelul SAIPA Shahin produs din 2020.

Pe lângă Rusia, Iranul intenţionează să cumpere piese din vecinătate, din India, unde industria auto este mult mai dezvoltată.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/