(foto) Mercedes-AMG îşi sărbătoreşte aniversarea şi printr-o maşină de curse exclusivă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o maşină prin intermediul căreia se marchează cei 55 de ani de istorie ai AMG va fi Mercedes-AMG GT3 EDITION 55. Doar cinci unități din seria specială vor fi construite manual la fabrica de mașini de curse din Affalterbach, devenind astfel automat şi una de colecţie. Fiecare proprietar se va mai alege cu o cutie specială care va mai conţine un ceas marca IWC cu numărul şasiului gravat.

Caracteristici cheie:

  • Pentru a garanta și a documenta ciclul minim de producție, a fost creat un interval specific de numere („GT3.190-55”) pentru numerele de șasiu ale celor cinci unități. 
  • Dincolo de asta, seria specială are numeroase caracteristici specifice în comparație cu mașina pe care se bazează
    • Printre altele, Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 nu este omologat de FIA și, prin urmare, poate oferi mai multă putere a motorului: V8-ul de 6.3 litri furnizează 650 CP, cu aproximativ 100 mai mult decât versiunea omologată FIA. 
    • În mod corespunzător, eşapamentul de performanță din Inconel vine fără tobă, generând astfel un sunet mai brutal.
  • Maşina este vopsită în MANUFAKTUR alpine grey uni, iar accente roșii completează perfect finisajul mat al componentelor aerodinamice din carbon vizibil. Stema Affalterbach a fost aplicată pe ușile ediției speciale, iar pe lângă sigla AMG, sigla aniversară a 55 de ani împodobește și aripa din spate.
  • În cockpitul funcțional de curse, Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 prezintă detalii exclusive. Broderia scaunului include simbolul aniversar, iar plăcuţe “EDITION 55 – 1 OF 5” pot fi găsite pe consola centrală și pe scaunul din carbon. Nuanţa mată Anthracite metallic este caracteristică pentru interior, cu elementele de carbon vizibile de înaltă calitate care se îmbină armonios. O altă caracteristică optică în interior sunt centurile de siguranță cu accente argintii.
  • Ca punct culminant tehnic, habitaclul include o unitate de afișare a datelor (DDU) de ultimă generație. Bosch DDU 11 are un ecran grafic de înaltă rezoluție pentru a afișa informații relevante, cum ar fi viteza, turația motorului, temperaturile de funcționare, timpii de tur, indicarea treptelor de viteză și a schimbării și informații suplimentare. Include şi un logo aniversar atunci când maşina se porneşte.
  • Pe lângă numeroasele dotări speciale, exclusivistul AMG GT3 vine și cu o husă auto personalizată și special concepută.
  • Un alt bonus vine de la partenerul de cooperare IWC Schaffhausen: exclusiv pentru lansarea mașinii, producătorul elvețian de ceasuri de lux a creat o cutie limitată EDITION 55 care conține un Pilot’s Watch Chronograph Edition “AMG” (număr de referință IW377903). Numărul de șasiu al maşinii a fost gravat pe partea din spate a carcasei ceasului din titan de gradul 5. Cutia conține, de asemenea, o curea textilă neagră.

Prețul de vânzare al lui Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 este de 625.000 de euro fără TVA.

Cmentariile sunt închise