(foto) Mercedes-Benz Special Trucks a livrat peste 100 de camioane off-road Zetros în Ucraina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz Special Trucks anunţă că a livrat peste 100 de camioane Zetros extrem de capabile în off-road către Ministerul Apărării al Ucrainei. Livrarea include mai multe tipuri de vehicule destinate susținerii militare și sarcinilor logistice. Forțele armate ucrainene doresc să-și extindă capacitatea operațională pentru aprovizionare și apărare cu ajutorul acestor camioane robuste.

În plus, Mercedes-Benz Special Trucks furnizează Ministerului Apărării al Ucrainei servicii extinse legate de vehicule. Încă înainte de livrarea camioanelor Zetros, șoferii au susținut cursuri de instruire și au efectuat misiuni cu noile vehicule.

Fondurile pentru achiziție au provenit din inițiativa de sprijin a guvernului german, care este supervizată și implementată în comun de Ministerul de Externe al Germaniei și Ministerul Apărării al Germaniei.

De mai multe luni, Ministerul de Interne al Ucrainei folosește camioanele Mercedes-Benz Zetros din livrările anterioare pentru o gamă largă de misiuni de asistență în caz de dezastre. Mașinăriile sunt utilizate pentru a aproviziona populația din zonele greu accesibile, pentru a deschide drumuri și a îndepărta molozul, de exemplu. În cazul în care situația permite, vehiculele sprijină, de asemenea, lucrările de reconstrucție.

Camioanele din noul lot au în principal tracțiune integrală permanentă și sunt echipate pentru diverse sarcini de transport. Greutatea brută admisă variază între 16.5 și 40 de tone. Sub capotă au motorul diesel cu şase cilindri în linie OM 460, care dezvoltă între 360 și 476 CP, în funcție de vehicul. Cu un volum de 12.8 litri, cuplul maxim se ridică până la 2.300 Nm.

Capota, care poate fi deschisă independent de cabină, oferă acces pentru lucrările de întreținere și reparații în compartimentul motorului. Acest lucru menține cabina separată ca un spațiu protejat și pentru utilizarea tehnologiei de comunicare.

Specialistul în off-road Mercedes-Benz Zetros este proiectat pentru condiții dificile: sol moale, navigare în pădure și teren abrupt. Cu motorul său puternic, cutia de viteze cu 16 trepte și cutia de transfer cu două trepte, Zetros face adesea posibilă traversarea unor terenuri care s-ar ocoli cu alte maşini.

Pentru transportul cu o sarcină mare, șoferii beneficiază pe teren accidentat de unghiuri mari de atac/degajare, precum și de capacitatea de traversare a vadurilor de apă. Diferențialele blocabile pot genera tracțiune chiar dacă anumite roți pierd aderența.

Poziția scaunului în spatele osiei frontale asigură o experiență de conducere relativ uşoară și un control bun al vehiculului chiar și la viteze mari și pe drumuri proaste.

Cmentariile sunt închise