(foto) Noul Maserati GranTurismo Folgore vine pe piaţă cu peste 1200 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania italiană Maserati şi-a anunţat planurile de electrificare şi lista lansărilor programate până în anul 2025. Primele informații le-au aflat mai devreme exclusiv cei care ne urmăresc canalul de Telegram, iar acum dorim să detaliem subiectul.

Maserati va fi primul brand de lux care își va completa gama de modele cu câte o versiune electrică până în 2025, iar până în 2030 oferta va fi formată doar din electrice.

Noua gamă de modele electrice se va numi Folgore, în traducere din italiană însemnând fulger. Noul GranTurismo va fi prima mașină din istoria Maserati care va adopta soluții 100% electrice. Realizat la hub-ul de producție Mirafiori, acesta va debuta pe piață în 2023. 

Aflăm că noul GranTurismo, o adevărată icoană a mărcii, va păstra silueta cunoscută a primei generaţii a GT-ului (lansată între 2007-2019 în aproximativ 30.000 de unităţi), va oferi soluții tehnice de ultimă oră derivate din Formula E, performanțe superbe, confort și eleganță, toate tipice mărcii cu Trident în frunte. 

Iată şi primele detalii despre model: va avea să ofere maximum peste 1.200 de CP din trei motoare electrice independente, asistate de invertoare folosite în Formula E (apropo Maserati va concura în acest campionat din 2023)! Astfel, modelul de top va fi capabil de acceleraţii 0-100 km/h în puţin peste două secunde şi o viteză maximă ce va depăşi 300 km/h, devenind astfel cel mai rapid electromobil de lux de pe piaţă!

Se mai menţionează că acest coupe electric va avea o performanţă de încărcare de top, ceea ce înseamnă că sistemul electric de la bord va fi de minimum 800V. Iar o autonomie decentă va fi asigurată inclusiv datorită folosirii unor tehnologii uşoare de construcţie, aplicate arhitecturii, corpului şi motoarelor.

Tot în 2023 vor mai debuta alte două maşini electrice: noul Grecale Folgore, SUV care va debuta în premieră peste câteva zile, alături de varianta decapotabilă a lui GranTurismo – GranCabrio Folgore.

Iar până în 2025 vom vedea lansarea unui MC20 electric, dar şi versiuni cu baterii ale modelelor Quattroporte şi Levante de nouă generaţie!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/