(update) Primele imagini cu noul Skoda Kodiaq RS înainte de premieră

(update 01.10.2018) Luna octombrie va începe cu o serie de premiere în lumea auto. Peste doar câteva ore, jurnaliştii vor avea acces la Salonul Auto de la Paris, cu două zile înainte de accesul publicului larg.

Printre noile maşini care vor fi prezentate şi ulterior vor ajunge pe piaţă se va număra şi primul SUV Skoda RS – Kodiaq RS. Iată că, înainte de premiera sa, primele imagini au fost încărcate pe internet de publicaţia rusească Autoreview. Aceştia nu indică sursa acestora, însă din ceea ce vedem par a fi oficiale.

În afară de aceste fotografii, informaţii noi despre maşină, decât cele publicate în acest articol complet, nu mai aflăm deocamdată.


(update 25.09.2018) Doar câteva zile ne despart până la premiera noului Skoda Kodiaq RS – un SUV sport pe care producătorul speră să-l vândă ca pâinea caldă. Acum, cehii incită şi mai mult interesul asupra maşinii prin publicarea în premieră a primelor imagini cu interiorul modelului.

Deci, ce vedem aici? Cel care va conduce o asemenea maşină va avea în faţa sa un volan tapiţat cu piele perforată, turtit în partea inferioară, cu cusături contrastante roşii şi noul logo încorporat în una dintre spiţe. În spatele volanului se va găsi standard un panou de bord digital, configurabil, cu indicatoare în stil sport.

Sistemul multimedia va avea un ecran de întâmpinare cu logoul vRS, acesta din urmă regăsindu-se şi pe levierul cutiei de viteze DSG. Drept material pentru inserţii decorative se va folosi unul care imită fibra de carbon.

Exemplarul din imagini mai dispune de un sistem audio Canton, un sistem de iluminare ambientală, scaune sport cu tetiere integrate şi cu profiluri laterale pronunţate, tapiţate cu o combinaţie de piele care imită textura fibrei de carbon, Alcantara şi alte materiale textile, dar şi un tavan acoperit integral cu material textil de culoare neagră-gri.

Scaunele laterale din al doilea rând, de asemenea for avea un profil sportiv din câte se pare, însă cu tetiere detaşabile la necesitate. Inserţii din Alcantara perforată şi cu cusături contrastante se vor regăsi şi pe uşi. Pedalele vor fi din oţel inoxidabil.


(update 20.09.2018) Skoda oferă o primă impresie de ansamblu a noului SUV de performanță Skoda Kodiaq RS, prin lansarea a două schițe oficiale care ne prezintă formele exterioare în lumină, şi nu în umbră cum o făcea până acum.

Ies în evidenţă barele de protecţie reproiectate, care au elemente diferite faţă de cele instalate pe modelul Kodiaq Sportline. În faţă, priza largă de aerisire care se întinde pe toată lăţimea, are o inserţie cu o formă nouă deasupra plasei, alături de unele noi în capete, care ar fi din fibră de carbon.

Grila radiatorului va fi vopsită într-o culoare neagră lucioasă şi va crea un efect 3D.

În partea posterioară, spre deosebire de ce vedem pe Kodiaq Sportline, o bandă reflectorizantă a fost întinsă pe întreaga lățime a vehiculului şi este integrată în bara de protecție.

Două terminaţii cromate ale eșapamentului sunt vizibile în mod clar sub bara de protecție şi sperăm că acestea vor purta un caracter practic în loc de unul doar estetic.


(update 18.09.2018) Noul Skoda Kodiaq RS apare în al doilea teaser video. Noi detalii

Skoda continuă să promoveze activ noul Kodiaq RS, SUV sport care va fi prezentat peste câteva zile. Cehii lansează un al doilea teaser video şi ne comunică noi detalii despre dotările pe care le va avea modelul.

Noul Kodiaq RS va fi primul automobil Skoda echipat standard cu jante Xtreme de 20 de inci. Acestea vor ascunde mecanisme de frânare cu discuri care măsoară 17 inci şi etriere de culoare roşie.

De asemenea, primul SUV de înaltă performanță Skoda va aduce în prim plan ambițiile dinamice, cu o mulțime de accente de culoare neagră lucioasă, pe grila radiatorului, railings-urile de pe acoperiş, ramele geamurilor laterale și corpurile oglinzilor retrovizoare exterioare.

Spatele SUV-ului este modelat de două terminaţii ale eşapamentului şi un pseudo difuzor care se extinde pe întreaga lățime a mașinii – caracteristica distinctivă a tuturor modelelor Skoda RS.


(update 13.09.2018) Noul Skoda Kodiaq RS apare în primul teaser video. Noi detalii

Skoda dezvăluie mai multe detalii despre primul său SUV sport înainte de premiera din octombrie. Într-un videoclip, producătorul oferă un preview al farurilor full LED pe care le va avea maşina, cockpit-ul virtual și noua funcție Dynamic Sound Boost, care accentuează caracterul dinamic al noului model cu un sunet măreț și mai sportiv.

Echipamentul standard al noului Kodiaq RS va include faruri full LED cu efect cristalin şi un panou de bord digital configurabil cu o temă care imită textura fibrei de carbon şi cu vitezometru/turometru poziţionat pe centru în regimul Sport.

Modelul Kodiaq RS va fi şi prima Skoda care va oferi sistemul Dynamic Sound Boost. Acest sistem sofisticat utilizează datele de la sistemele electronice ale maşinii și variază, intensifică sunetul motorului în funcție de modul de conducere selectat.

De asemenea, în imaginile video putem vedea o maşină vopsită în culoarea opţională Race Blue metallic, utilizată pentru prima dată pe un SUV Skoda.


(23.08.2018) Noul Skoda Kodiaq RS va produce un cuplu maxim de 500 Nm şi va purta noul logo RS

Noul model Skoda Kodiaq RS este pregătit pentru premiera sa mondială la Salonul Auto de la Paris din octombrie!

Marca cehă a lansat primele două imagini oficiale, oferind o previzualizare a primului SUV din portofoliul RS, care va conţine şi noul logo RS, care se va regăsi ulterior pe toate modelele Skoda RS.

Inițialele RS au împodobit cele mai sportive modele de serie ale Skoda încă din anul 2000. Kodiaq RS este primul SUV al brandului care se va alătura acestui cerc de elită. Producătorul auto din Cehia poartă astfel istoria motorsportului și istoriei raliurilor, de 117 ani, într-un segment nou de vehicule și marchează această mișcare cu un nou logo RS modern, cu suprafețe roșii, cele verzi fiind eliminate.

Urmând pașii primelor modele RS din 1974, inițialele RS provin de la cuvintele “Rally Sport” și au fost utilizate pentru prima dată în 1974 pe cele două prototipuri de raliuri: Skoda 180 RS și 200 RS (în primele două imagini).

În 1975, Skoda le-a folosit pe 130 RS. În 1977, acest coupe sport, cunoscut și sub denumirea “Porsche of the East”, a obținut două victorii în clasa sa la legendarul Rallye Monte Carlo și a câștigat și Acropolis Rally.

În anul 2000, Skoda a introdus pe piaţă primul său model de serie RS – Octavia RS.

Noul logo RS, cu suprafeţe de culoare roșie, își va face debutul la Salonul Auto de la Paris pe noul Skoda Kodiaq RS. SUV-ul dinamic va purta mai multe astfel de logouri, unul dintre ele fiind ataşat de grila radiatorului.

Aici, “V” înseamnă victorie, iar culoarea roşie simbolizează sportivitatea și puterea familiei RS. Noul aspect modern al logo-ului accentuează şi aspectul dinamic al lui Kodiaq RS.

Skoda mai ţine să dezvăluie oficial şi în premieră cuplul maxim generat de motorul puternic al lui Kodiaq RS. Agregatul TDI cu patru cilindri, găsit pe acest SUV cu tracţiune integrală, produce 239 de CP şi 500 Nm, datorită volumului său de 2.0 litri şi a sistemului de supraalimentare biturbo.

Toate fac, ca acest motor să fie cel mai puternic diesel de producție din istoria mărcii din Mlada Boleslav, care există deja de peste 120 de ani.

Acest propulsor şi sistemul de tracţiune integrală vor veni standard pe Kodiaq RS, în timp ce prezenţa celor şapte scaune pentru pasageri va fi o opţiune.

Amintim că noul Skoda Kodiaq RS a devenit deocamdată cel mai rapid SUV cu şapte locuri de pe Nurburgring.

Iată ce timp a stabilit în această nouă categorie: (video) Noul Skoda Kodiaq RS – deocamdată cel mai rapid SUV cu şapte locuri de pe Nurburgring

Imaginile teaser, redactate de noi prin aplicarea unei luminozităţi mai mari, scoate într-o evidenţă mai bună stilul jantelor masive şi a barei de protecţie cu un splitter.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/