(foto) Nu mai este loc! În Vladivostok navele stau la coadă pentru a descărca maşini rulate aduse din Japonia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Creșterea activă a cererii de mașini second hand din Japonia duce la faptul că locurile de parcare pentru acestea se epuizează în Vladivostok. VL.ru scrie despre acest lucru cu referire la declarațiile reprezentanților companiilor importatoare. 

În porturile din Orientul Îndepărtat s-au format deja blocaje din cauza navelor care stau la coadă pentru a le descărca pe uscat. În plus, se creează aglomerație în port și pe drumurile din jurul acestuia.

Unul dintre importatori a spus că s-a văzut nevoit să pună mașini de import în toate locurile disponibile, inclusiv în propria curte și garaje. În același timp, compania nu înregistrează preferințe speciale ale consumatorilor, deoarece rușii cumpără „aproape totul”. Aşadar, au revenit înapoi acele zile în care mașinile sunt transportate literalmente pe tot ce poate face o călătorie în Japonia și înapoi.

Potrivit portalului regional, importul de mașini second hand în Rusia a crescut cu 33% de când s-a început conflictul armat şi aplicarea sancțiunilor, iar numărul vehiculelor importate a depășit 78 de mii. Şi asta doar prin acest canal din Vladivostok. În acest context, şi costul serviciilor companiilor de transport, care sunt responsabile pentru transportarea mașinilor importate prin țară, a crescut cu 11%.

Situația din porturile din Orientul Îndepărtat este afectată și de schimbările în logistica globală: porturile locale importă acum acele mărfuri care anterior erau livrate prin Marea Baltică și Marea Neagră! Printre acestea se numără şi mașini noi – în principal de origine chineză.

Din cauza creșterii traficului maritim, o navă din portul Vladivostok ar putea aştepta descărcarea timp de 3-5 zile, iar timpul de așteptare pentru încărcarea unor containere pe cale ferată este de 7-10 zile.

Despre agitația cumpărătorilor din Rusia, înregistrată la licitațiile auto japoneze, s-a aflat de la începutul verii anului curent. Se întâmplă atât din cauza crizei de pe piața auto rusească, cât și modificărilor cursurilor de schimb. Întărirea rublei a dus la scăderea prețurilor la mașinile rulate din Japonia și Coreea de Sud, fapt care le face deosebit de atrăgătoare faţă de producţia autohtonă sau cea chinezească.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise