(foto) Pe piaţă a apărut prima macara auto complet electrică

Compania chineză Zoomlion, specializată în producția de macarale, dar şi altor vehicule utilitare folosite în construcții, prima de pe planetă a dezvoltat în ultimii doi ani şi scos pe piaţă prima macara auto electrică!

Utilizarea unui motor electric pentru autocamionul cu șasiu l-a făcut mai profitabil în funcţionare şi utilizare decât vehiculele analogice cu motoarele turbo diesel tradiționale.

Zoomlion Produces the World’s First Pure Electric Truck Crane, Takes the Lead in Environmental Protection Construction in Machinery Industry

Vehiculul cu indicele ZTC250N-EV are o capacitate utilă de 25 de tone, adică face parte din categoria macaralelor medii. Viteza maximă a macaralei electrice este de 90 km/h, iar unghiul de ridicare a săgeții este de 50%. Costurile pentru energie în raport cu macaralele diesel se anunţă a fi reduse cu 35%.

Autonomia electrică dintr-o singură încărcare a bateriei este anunţată ca fiind de până la 260 km, ceea ce este mai mult decât suficient pentru majoritatea nevoilor companiilor de construcții. Designul maşinii utilizează porturi de încărcare deja standardizați, inclusiv pentru nevoi industriale. Mai multe caracteristici deocamdată nu s-au anunţat.

Renunţarea la un motor cu ardere internă a făcut, de asemenea, tehnica inofensivă pentru mediu în timpul funcționării și foarte liniștită – nivelul de zgomot în procesul de lucru nu depășește 65 dB. În general, s-a dovedit că propulsorul electric se potrivește unei macarale auto ca niciun alt tip de echipament.

Fondată în 1992, Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Co. este al șaselea cel mai mare producător de echipamente de construcții din lume. Are sediul în provincia Hunan, China.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise