(foto) Premieră: Ediţia limitată Renault Megane R.S. Ultime

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renault introduce modelul Megane R.S. Ultime – ultima serie specială Megane R.S. și ultimul model care prezintă sigla Renault Sport. De acum încolo Alpine, marca de mașini sport a Grupului Renault, va scrie următoarele capitole din această poveste.

Acest model de colecție încununează o saga care a început în 2003 şi își va face debutul public la Tokyo Auto Salon (o expoziţie dedicată maşinilor modificate şi implicate în autosport) pe 13 ianuarie 2023.

Caracteristici cheie:

  • La exterior are: aripi frontale cu 60 mm mai late și spate cu 45 mm mai late, prize de aer laterale, faruri RS Vision, o evacuare de eşapament centrală, o antenă în stilul unei aripi de rechin, un spoiler și un difuzor.
  • Multe dintre detaliile acestei serii limitate sunt negre, inclusiv lama inspirată de Formula 1 de pe bara de protecţie frontală, care vine cu un finisaj lucios și monogramă Ultime cu efect de gradient.
  • Designul exclusiv prezintă semnele distinctive vizuale ale Renault Sport, inclusiv diamantul dublu și grafica specifică inspirată de noul logo Renault. Dungi se găsesc pe plafon și capotă (cu excepția mașinilor cu trapă opțională), bara de protecție spate, uși și aripi. Sunt de culoare neagră mat pentru a se armoniza cu cele patru culori disponibile pentru caroserie: Star Black, Pearl White, Sirius Yellow şi Tonic Orange. Anul înființării Renault Sport este înscris discret în dungile din partea dreaptă.
  • Dotările standard din interior includ scaune-scoică Recaro cu tapițerie Alcantara în titanium black și monogramă R.S. brodată. Cardul-cheie hands-free reflectă modelul de diamant de la exterior. Pragurile interioare ale uşilor sunt exclusive și fiecare model are propria sa plăcuţă metalică numerotată lângă comenzile transmisiei, în partea de jos a consolei, semnată de Laurent Hurgon.
  • Echiparea standard include ecranul de navigație de 9.3 inchi, sistem audio Bose Hi-Fi, cluster digital de 10 inchi, telemetrie R.S. Monitor, cruise control adaptiv și asistenţă la 360 de grade. Lista de opțiuni este limitată la un head-up display, trapă și o husă personalizată.
  • Această serie limitată este bazată pe Megane R.S. Trophy, ceea ce înseamnă că este propulsată de un benzinar turbo de 1.8 litri şi cu patru cilindri, care livrează 300 CP şi de 420 Nm. Este cuplat la un EDC (pentru Europa) și în joc mai este un diferențial mecanic Torsen. Poate realiza 0-100 km/h în 5.7 secunde.
  • Printre altele, are semi-slick-uri Bridgestone Potenza S007 dezvoltate pentru Megane R.S. Trophy-R, jante Fuji Light de 19 inchi, frâne brembo cu etriere roșii, punte frontală cu pivoți independenți, șasiul Cup cu gardă la sol redusă, opritor hidraulic de amortizare și sistemul de direcție 4CONTROL.

Megane R.S. Ultime va exista în 1.976 de exemplare numerotate (Renault Sport a fost fondat în 1976) şi fiecare va fi semnat de Laurent Hurgon, pilotul și expertul în dezvoltare care a stabilit recordurile lui Megane R.S. pe diverse piste. Preţul maşinii nu a fost deocamdată comunicat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/