(foto) Premieră: Pagani Huayra Roadster – cel mai complicat proiect al companiei

Constructorul italian de supercaruri Pagani a prezentat oficial cel mai complicat proiect pe care l-au făcut vreodată – versiunea decapotabilă a modelului Huayra.

În total vor fi construite doar 100 de maşini şi fiecare are deja câte un proprietar. Opera de artă pe patru roţi valorează 2.280.000 de euro.

Pentru noul Pagani Huayra Roadster a fost dezvoltată o caroserie monococă specială, care datorită combinaţiei de materiale compozite, carbon şi titan, a permis reducerea greutăţii cu 80 de kilograme, comparativ cu cea pe care o are varianta coupe. Masa totală a noii decapotabile este egală cu 1.280 kilograme.

[sciba leftsrc=”https://media.autoblog.md/2017/02/Pagani-Huayra-Roadster_2.jpg” leftlabel=”” rightsrc=”https://media.autoblog.md/2017/02/Pagani-Huayra-Roadster_1.jpg” rightlabel=”” mode=”horizontal” width=””]

În acelaşi context, cu 52% s-a mărit rigiditatea construcţiei per ansamblu. Totuşi, cel mai uşor Pagani Huayra rămâne coupeul botezat BC, având doar 1.218 kilograme.

Fiecare din cei 100 de clienţi vor putea alege unul din cele două tipuri de acoperiş disponibile. Unul din acesta este un acoperiş tare cu o parte centrală făcută din sticlă transparentă. Al doilea este făcut din materiale textile prinse frumos de o carcasă din carbon, care poate fi strânsă şi depozitată în compartimentul portbagajului. Oricare ar fi alegerea, compania dă asigurări că acestea se instalează foarte rapid şi uşor.

[sciba leftsrc=”https://media.autoblog.md/2017/02/Pagani-Huayra-Roadster_5.jpg” leftlabel=”” rightsrc=”https://media.autoblog.md/2017/02/Pagani-Huayra-Roadster_4.jpg” rightlabel=”” mode=”horizontal” width=””]

Pagani Huayra Roadster este pus în mişcare de un motor V12 twin-turbo care are un volum de 6.0 litri. Acesta produce 774 CP (6.200 rpm) şi 1.000 Nm de cuplu (disponibil de la 2.400 rpm). Propulsorul este cuplat la o transmisie nouă robotizată Xtrac, cu şapte trepte, care a apărut pentru prima dată pe Huayra BC.

Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate deocamdată, însă ar trebui să fie puţin mai bune, luând în considerare că este mai uşoară decât coupeul. Un Huayra obişnuit produce 730 CP şi atinge 100 de km/h în 3.3 secunde. Viteza maximă este egală cu 370 km/h.

Pe lângă motorul Mercedes-AMG M158, Huayra Roadster a primit o suspensie modernizată cu elemente special dezvoltate pentru acest model, noi mecanisme de frânare carbono-ceramice Brembo (cu şase pistoane în faţă, patru pistoane în spate şi cu discuri care au un diametru de 380 mm), sistem de stabilizare cu cinci regimuri de lucru, dar şi jante din aluminiu care măsoară 20 şi 21 de inci.

Noul supercar va putea fi admirat la Salonul Auto de la Geneva.

Cmentariile sunt închise