(foto) SEAT a început producţia primului său SUV plug-in hybrid

SEAT continuă să-și extindă gama de vehicule electrificate prin Tarraco e-HYBRID care a intrat în producție de curând. Amintim că modelul a fost arătat în calitate de showcar acum un an la Salonul Auto de la Frankfurt.

Modelul este primul SUV plug-in hybrid al mărcii şi al treilea model electrificat din gamă după Mii electric şi Leon e-Hybrid care este disponibil atât în ​​varianta cu cinci uși, cât și în varianta Sportstourer.

Sistemul de propulsie al lui SEAT Tarraco e-HYBRID împerechează un motor pe benzină de 1.4 litri (150 CP), un motor electric (115 CP), un pachet de acumulatori litiu-ion de 13 kWh și o transmisie DSG cu șase trepte. Cumulativ se produc 245 CP şi 400 Nm de cuplu.

Pentru că este un plug-in hybrid, în mod evident, modelul permite deplasarea numai în modul electric, oferind o autonomie de până la 49 km în ciclu WLTP, perfect pentru o eficiență sporită sau pentru a călători pe străzile orașelor unde reglementările privind calitatea aerului sunt mai stricte. Și atunci când este necesară conducerea pe distanțe mai mari, SEAT Tarraco e-HYBRID oferă posibilitatea de a folosi ambele propulsoare pentru a înregistra aproximativ 730 de km fără realimentare.

Noul SEAT Tarraco e-HYBRID pornește întotdeauna în modul complet electric (când bateria este suficient de încărcată). Unitatea comută în modul hibrid dacă capacitatea energetică a bateriei scade sub un anumit nivel sau dacă viteza crește peste 140 km/h. În modul hibrid, șoferul are posibilitatea de a menține starea de încărcare, de a o mări sau de a o reduce la un nivel bine definit.

Pe lângă diferitele moduri de utilizare (e-Mode, Automatic Hybrid sau Manual Hybrid), accesibile și configurabile prin sistemul de infotainment, Tarraco e-HYBRID are două butoane specifice – e-Mode și s-Boost – localizate lângă levierul cutiei de viteze nou proiectat și iluminat.

Accesul direct la e-Mode face ușor de condus într-o zonă urbană cu energie electrică și cu emisii zero; în timp ce butonul s-Boost oferă o experiență de condus mai sportivă, cu performanțe sporite.

Datorită grupului său propulsor combinat, emisiile de CO2 sunt cuprinse între 37-46,4 g/km, în timp ce folosește între 1.6 și 2.0 litri de combustibil pentru a parcurge 100 de km, conform ciclului de testare oficial WLTP

Iar când bateria se descarcă, unitatea de propulsie revine la modul hibrid. Bateria poate fi conectată și încărcată în doar trei ore și jumătate folosind un încărcător de 3.6 kW (Wallbox) sau mai puțin de cinci ore folosind un încărcător de 2.3 kW.

Sistemul de propulsie electrificat oferă și mai mult control odată ce şoferul părăsește vehiculul. Prin intermediul aplicației SEAT Connect, utilizatorii pot accesa de la distanță datele vehiculului, pot gestiona procesul de încărcare și pot controla climatizarea înainte de pornire.

SEAT Tarraco e-HYBRID va fi disponibil doar în versiune cu cinci locuri pentru pasageri, în echipările de top Xcellence și FR, adăugând încă o altă modalitate prin care clienții pot adapta vehiculul mai specific nevoilor lor.

Proiectat și dezvoltat în Barcelona, ​​la sediul SEAT din Martorell, SEAT Tarraco e-HYBRID a intrat în producţie la uzina din Wolfsburg. Preţul de start nu a fost deocamdată anunţat.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/