(foto/video) CES 2017: BMW prezintă conceptul i Inside Future şi o “fereastră” inteligentă

Nemţii de la BMW au arătat în 2017, la expoziţia CES din Las Vegas, cum va arăta interiorul viitorului, prin conceptul numit – i Inside Future.

Ceea ce este cel mai interesant la acest prototip este un sistem multimedia de ultimă generaţie care are un ecran holografic numit HoloActive Touch şi care în viitor va apărea şi în maşinile de serie.

https://youtu.be/55YMOGkA08U

Creatorii au menţionat că ecranul virtual întruneşte capacităţile unui display proiectat, tehnologii de control cu ajutorul gesturilor şi un touchscreen intuitiv.

Imaginea apare deasupra consolei centrale, în acelaşi timp sistemul detectează mişcarea degetelor şi o interpretează ca şi cum ar apăsa pe ecran. O confirmare a apăsării este redată printr-un sunet şi vibraţie specială. Într-un astfel de mod are loc controlul tuturor funcţiilor complexului multimedia.

Habitaclul are patru locuri, în acesta nu există niciun buton fizic, însă este un spaţiu special pentru păstrarea cărţilor! În timp ce maşina se va deplasa în regim autopilot, cei de pe bancheta din spate vor citi.

Totodată, când pasagerii se vor odihni, vor avea ocazia să se delecteze cu Sound Curtain, un sistem audio care a cărui boxe sunt poziţionate în tetiere, pentru că nu sunt uşi.

Vezi şi: (foto/video) BMW a prezentat oficial BMW Vision Next 100 Concept

De asemenea la CES compania germană a demonstrat conceptul unui sistem multimedia care poate fi folosit acasă. Acesta este numit Connected Window şi presupune trei monitoare unite într-un tot întreg, a căror formă aminteşte de o fereastră tradiţională.

Controlul funcţiilor se face prin gesturi şi voce, iar tot sistemul este dedicat sau mai bine spus ajustat pentru toate sarcinile pe care omul le face zi de zi.

Connected Window ar fi şi un instrument util pentru organizare, care ajută planificarea timpului luând în considerare diferiţi factori.

“Fereastra” inteligentă este conectată la un spaţiu de stocare de tip cloud, cu ajutorul căruia informaţia poate fi disponibilă pe mai multe dispozitive mobile. Respectiv, aceasta poate fi conectată şi la sistemul multimedia al automobilului, de exemplu, pentru a încărca automat itinerarul planificat.

Cmentariile sunt închise