(foto/video) Chinezii au prezentat prototipul viitorului rival al Tesla Model S

Corporaţia chineză LeEco, cunoscută anterior şi sub numele Letv, a prezentat prototipul unui automobil electric numit LeSee. Versiunea de serie a automobilului ar putea concura cu sedanul Tesla Motors – Model S. Premiera publică a conceptului va avea loc la Salonul Auto de la Beijing.

Prototipul are patru uşi şi un acoperiş făcut complet din sticlă, care oferă senzaţia că acesta împreună cu parbrizul şi luneta este un tot întreg. LeSee nu are oglinzi retrovizoare, acestea fiind înlocuite de nişte camere de supraveghere, şi nici o grilă a radiatorului.

O caracteristică unică a prototipului sunt blocurile optice, atât cele frontale cât şi cele posterioare, care au forma literei C. Automobilul se deplasează cu ajutorul autopilotului.

În habitaclul LeSee nu există butoane sau schimbătoare mecanice. Toate comenzile şi controlul maşinii se face printr-un ecran mare şi tactil, amplasat pe panoul de bord.

LeEco LeSee_07

Informaţii referitor la partea tehnică a maşinii nu au fost oferite, în afară de viteza maximă care constituie 210 km/h.

Se crede că versiunea de serie a maşinii va fi construită de Aston Martin. Această colaborare este una dintre condiţiile unui contract, semnat între compania chineză şi cea britanică la sfârşitul anului 2015. La bază ar putea sta modelul Rapide.

Sursa foto: electrek.co

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/