(foto/video) În Malta a fost găsit un showroom cu maşini noi Subaru din anii 1980-1990

Descoperire impresionantă în localitatea Mosta din Malta, stat insular din Marea Mediterană. Un bărbat a găsit un showroom numit Fuji în care stau maşini care nu se mai produc, dar noi, marca Subaru.

Automobilele care au intrat deja în istorie încă mai au un preţ afişat pe ele, chiar dacă nimeni nu mai lucrează acolo!

*Menţiune: Fotografiile din articol sunt dintr-o arhivă, făcute în anul 2015. Filmuleţul însă a fost realizat în februarie 2018 şi confirmă că maşinile au stat nemişcate.

Potrivit informaţiilor, acest dealer auto a fost singurul distribuitor Subaru din zonă, dar până la sfârşitul anilor ’90, când nu a mai putut ţine piept concurenței care de asemenea importa maşini ale mărcii nipone.

Cei mai mulţi clienţi au plecat, iar în salonul în care atmosfera aminteşte de cele din anii ’70, au rămas câteva autovehicule care nu s-au mai vândut.

Vezi şi: (foto) În Franţa, un salon auto Lada cu tot cu maşini a fost lăsat în paragină

Printre maşinile care se pot găsi acolo se numără generaţii vechi Impreza sau Justy, o camionetă Subaru Sambar, însă cel mai interesant model este un exemplar Subaru XT Turbo cu tracţiune integrală, produs în 1987. Coupeul este primul model al mărcii, făcut în perioada 1985-1991, care avea un motor cu un volum mai mare de 2.0 litri (2.7 litri) şi pe atunci era considerată o maşină premium, una pe care se punea un impozit mai mare în Japonia.

Totuşi, pentru piaţa europeană, XT era făcut cu un motor boxer turbo de 1.8 litri şi cu 136 de CP. Cutia de viteze putea fi mecanică sau automată. O astfel de maşină mai avea un volan reglabil în înălţime şi adâncime, o unitate de control electronic a motorului şi transmisiei, suspensie pneumatică reglabilă, dar şi un sistem de asistenţă la urcarea în rampă.

Bărbatul care a făcut descoperirea s-a interesat de soarta acestui showroom şi a aflat de la localnici că acum câţiva ani proprietarul clădirii apărea periodic la locul său de muncă, însă în prezent se întâmplă foarte rar asta. Răspunsuri la întrebări de genul: de ce nu se pot cumpăra sau de ce încă nu au fost furate, sunt simple.

Mai mulți oameni au încercat în trecut să le cumpere, dar fără noroc. Pe lângă faptul că proprietarul nu îşi face apariţia des, preţurile sunt exagerate şi în continuare afişate în lire malteze, chiar dacă din 2008 s-a trecut în euro. Neoficial se crede că acel Subaru XT Turbo ar costa minim 20.000 de euro. Ce ţine de furturi, localnicii sunt atât de cinstiți şi paşnici încât îşi pot lăsa maşinile descuiate şi cu cheile incluse în demaror.

Cât timp vor mai sta automobilele acolo nu se cunoaşte, însă dilema cea mai mare este dacă nu cumva se ascunde vreo bijuterie şi în depozit.

Vezi şi: (foto) Într-un cartier al oraşului Berlin a fost găsit un service auto abandonat cu Moskvici-uri

GALERIE FOTO:

Sursă: Motor, Caraddiction

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/