(foto/video) Sectoarele de munte ale drumurilor Transfăgărășan și Transalpina se închid pentru că a nins
CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România) anunță despre închiderea circulației pe sectoarele de munte ale drumurilor DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând cu data de 20 octombrie 2020.
Astfel, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare:
- DN 7C, între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada).
- DN 67C, între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).
Potrivit CNAIR, măsura închiderii circulației rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone. Drept exemplu este ninsoarea din ultimele ore. Viscolul şi vizibilitatea redusă a creat condiţii meteorologice nefavorabile pentru condus prin zonă.
Durează câteva secunde până la încărcarea completă a conţinutului ataşat de pe Facebook:
Iată cum era pe Transfăgărăşan cu doar câteva ore înainte de căderea zăpezilor:
Anul acesta, Transfăgărășanul s-a deschis pe 1 iulie, iar circulația este permisă în restul de patru luni rămase, până la 1 noiembrie, întrucât drumul este apoi înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este impractică.
Cu toate acestea, data închiderii drumului nu este fix stabilită, închiderea urmând să fie făcută în funcție de condițiile meteo. Poate acest anunţ al CNAIR ar fi acesta, dacă zăpezile nu se vor mai topi.
În perioada 4 noiembrie 2020 – 30 iunie 2021, DN 7C este închis pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeș) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).
Totodată, porțile tunelului Bâlea-Capra se închid în timpul iernii, pe toată perioada închiderii oficiale a drumului (se poate traversa însă la picior, dacă gurile tunelului nu sunt acoperite de zăpadă, prin cele două uși pietonale prevăzute în porți).
Vara, restricțiile cuprind perioada de întuneric (orele 22:00-6:00), deoarece traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje și curbe în ac de păr, fără să fie prevăzut cu elemente reflectorizante, iar riscul căderii în gol este deosebit de mare. Limita de viteză recomandată este de 40 km/h.
Cmentariile sunt închise