Guenther Steiner a părăsit șefia echipei Haas F1. Cine a fost pus în locul său

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un mic anunț-șoc în Formula 1. Guenther Steiner nu mai este la cârma echipei Haas F1 Team! Potrivit unor surse din interiorul fabricii Haas, italianul a fost cel mai probabil dat afară, decât să fi luat decizia din proprie inițiativă, asta pentru că nu ar fi avut voie să-și ia rămas bun de la echipă.

Mulți oameni sunt dezamăgiți, iar în comunicatul de presă publicat de echipă nu există absolut niciun comentariu din partea sa.

Steiner a condus echipa americană de când a intrat în F1, din 2016. Italianul a fost al treilea director de echipă cu cel mai mult timp petrecut în F1 într-un astfel de post, în spatele lui Christian Horner de la Red Bull și Toto Wolff de la Mercedes, dar și o figură populară în acest sport după ce a jucat un rol principal în producția Netflix – Drive To Survive.

Echipa MoneyGram Haas F1 l-a numit pe Ayao Komatsu în calitate de nou director de echipă, Guenther Steiner părăsind organizația cu efect imediat. Komatsu, promovat din rolul său de director de inginerie, a fost alături de echipă încă din sezonul de debut, începând cu funcția de inginer-șef de curse.

Cu peste 20 de ani de experiență în Formula 1, atât în ​​inginerie, cât și în management – ​​absolventul de inginerie japonez în vârstă de 47 de ani și-a început cariera în sportul cu motor la British American Racing înainte de un mandat îndelungat la Renault. Komatsu va supraveghea acum toate elementele de concurență ale afacerii în calitate de Team Principal.

Komatsu își va mai asuma responsabilitatea pentru strategia generală a echipei și, în cele din urmă, performanța pe pistă, pentru a maximiza potențialul echipei prin împuternicirea angajaților și procese structurale și eficiență.

Pentru a consolida și mai mult operațiunile echipelor în afara pistei și pentru a sprijini concentrarea Komatsu pe performanță în calitate de director de echipă, urmează a mai fi numit un director european pentru a gestiona toate chestiunile și departamentele care nu sunt legate de concurență.

Iată cum a comentat proprietarul echipei, Gene Haas, schimbarea:

„Aș dori să încep prin a-i mulțumi lui Guenther Steiner pentru toată munca sa din ultimul deceniu și îi urez succes în viitor. Mișcându-ne înainte ca organizație, a fost clar că trebuie să ne îmbunătățim performanța pe pistă. Prin numirea lui Ayao Komatsu ca director de echipă, avem în mod fundamental ingineria în centrul managementului nostru.

Am avut unele succese, dar trebuie să fim consecvenți în a obține rezultate care ne ajută să ne atingem obiectivele mai largi ca organizație. Trebuie să fim eficienți cu resursele pe care le avem, dar îmbunătățirea capacității noastre de design și inginerie este cheia succesului nostru ca echipă. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Ayao și să mă asigur că ne maximizăm potențialul – acest lucru reflectă cu adevărat dorința mea de a concura corect în Formula 1.”

Cmentariile sunt închise