(hartă) Primăria Chişinău anunţă că va extinde în lungime bulevardul Mircea cel Bătrân

Primăria municipiului Chișinău informează că Direcția generală transport public și căi de comunicație planifică elaborarea proiectului de execuție pentru extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana, până la strada Bucovina! Acest lucru înseamnă că drumul va fi extins cu aproximativ un kilometru în lungime.

Proiectul mai prevede prelungirea construcției liniei de troleibuze, pe tronsonul cuprins între străzile Ion Dumeniuc și Bucovina.

Totodată pentru dezvoltarea zonei, la etapa elaborării proiectului de execuție, va fi prevăzut spațiul tehnic subteran pentru pozarea liniilor magistrale de comunicații și utilități, astfel încât vor fi minimalizate intervențiile ulterioare.

Pentru elaborarea proiectului de execuție, subdiviziunile municipale de profil vor planifica surse financiare pentru anul 2021.

De menționat că pe parcursul anului 2020, municipalitatea a desfășurat lucrări de modernizare a aleii pietonale din bd. Mircea cel Bătrân, pe o lungime de 2.5 km. Aceasta prevede reabilitarea aleii pietonale, amenajarea pistei pentru bicicliști, instalarea iluminatului nocturn decorativ, a mobilierului urban și renovarea spațiilor verzi cu instalarea sistemului automatizat de irigare.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-marcaje-de-1-5-mln-de-lei-pe-aleea-din-mijlocul-bd-mircea-cel-batran-ce-scop-au-acestea/

Cmentariile sunt închise