Iarna îşi intră încet în drepturi. Când se aşteaptă ploi slabe şi lapoviţă în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Meteorologii prognozează răcirea timpului în perioada 4-6 decembrie, iar odată cu aceasta vor cădea și primele ninsori slabe.

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a specificat pentru IPN că răcirea vremii și precipitațiile vor fi cauzate de un ciclon care se îndreaptă dinspre Oceanul Atlantic și va traversa partea de sud a Europei.

„Precipitațiile vor cădea sub formă de ploaie și lapoviță. În zona de sud a Republicii Moldova, va fi mai mult sub formă de ploaie, iar în partea de nord – mai mut sub formă de lapoviță. Cantitățile de precipitații vor fi slabe, până la moderat.”

Responsabilul de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat a menționat că primul strat de zăpadă care se va forma în acest sezon în ţara noastră nu va depăși doi centimetri și se va topi foarte repede, pentru că temperaturile pe timp de zi vor fi pozitive.

Deși temperaturile de la începutul lunii decembrie sunt în limita normei pentru această perioadă a anului, cele de la sfârșitul lunii noiembrie au fost cu 7-8 grade mai ridicate, a precizat Ghenadii Roșca.

După 3 decembrie temperatura aerului va coborî, revenind la temperaturile normale pentru această perioadă. Pe timp de noapte, se așteaptă în jur de zero grade, iar pe timp de zi temperatura aerului va oscila între +1..+6 grade Celsius.


Consultând şi portalul meteorologic Ventusky, la care facem des referire, am putut observa că ţara noastră va fi ocolită de ninsori cel puţin până la mijlocul lui decembrie.

În schimb, vecinii din România şi Ucraina se vor confrunta cu aceasta. Deja peste o săptămână în Carpaţii Ucraineni va fi un strat de zăpadă ce va depăşi 50 de centimetri, iar în cei din România se vor forma depuneri de până la 25 cm.

În weekendul 11-12 decembrie un ciclon va fi deja instalat în zona de centru-est a Ucrainei, acolo unde straturile de zăpadă vor ajunge pe alocuri până la 40 cm.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/