(hartă/doc) În atenția şoferilor şi pietonilor! Rutele alternative de deplasare în contextul Summitului CPE

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noi informații pentru cetăţeni, mai ales pentru şoferi şi pietoni, în contextul Summitului Comunităţii Politice Europene! Autoritățile au publicat hărţile privind rutele alternative de deplasare în perioada 31 mai – 1 iunie.

Pe data de 31 mai, autoritățile vor institui unele devieri temporare ale traficului rutier, întrucât încep să sosească delegațiile oficiale, care vor participa la Summitul CPE din data de 1 iunie.

Vor exista redirecționări ale traficului rutier pe aceleași rute, care au fost instituite la simulări și vor fi identice cu cele din 1 iunie. Redirecționările vor avea loc doar pentru perioada deplasărilor delegațiilor oficiale către spațiile de cazare!

Cu privire la perimetrul de securitate instituit pentru spațiile de cazare unde vor fi găzduiți demnitarii, se vor lua masuri de îndrumare a pietonilor pentru a circula pe trotuarele de vizavi.

De asemenea, pe data de 31 mai, în intervalul orar 17:00 – 00:00, va fi limitat accesul transportului în următorul perimetru din municipiul Chișinău: str. Mitropolit Bănulescu Bodoni – str. Alexei Șciusev – str. Serghei Lazo – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, traficul va fi redirecționat.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Circulația rutieră în Chișinău pentru 1 iunie

Pentru data de 1 iunie, când are loc Summitul Comunității Politice Europene (CPE), traficul rutier va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale. Cu această ocazie, locuitorilor municipiului Chișinău, pentru a putea circula în oraș, le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani, care va fi folosit ca zonă de tranzit.

Pentru deplasarea spre și dinspre sectoarele Ciocana, Rîșcani, Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul.

Traficul rutier interurban pentru 1 iunie

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca – Chișinău și revers. Transportul care va circula din direcția or. Bender spre mun. Chișinău, va fi redirecționat pe DN M5, prin localitatea Calfa sau pe DN G109 (Delacău – Bulboaca – R2). Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni spre Chișinău, va fi redirecționat pe DN M5 sau prin localitatea Calfa.

Cetățenii sunt îndemnați să se informeze din timp cu privire la ajustarea programului transportului public, mai cu seamă a curselor interurbane. De asemenea, acestora le este recomandat să dețină actele de identitate pentru a fi legitimați la necesitate.

În același timp, autoritățile mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea și respectarea semnelor agenților de patrulare, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic. Circulația ambulanțelor și a autospecialelor de pompieri se va desfășura cu regim special de deplasare.

Link hărți: http://rutealternativesummit1iunie.stellarsolutions.md/

Spațiul aerian

Cu privire la spațiul aerian al Republicii Moldova, în vederea asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise în intervalul de timp 1 iunie ora 00:00 (ora locală) – 2 iunie ora 7:00 (ora locală), cu excepția aeronavelor oficiale.

În cazul aeronavelor fără pilot (drone) civile, interdicția de zbor va fi aplicată pentru perioada 31 mai ora 00:00 (ora locală) – 2 iunie ora 7:00 (ora locală).

Accesul în parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău, precum și în spațiile adiacente zonei aeroportului va fi interzis, în perioada 25.05 – 02.06 (până la 7:00 ora locală).

Graficul de circulație a trenurilor în perioada Sumitului CPE

Administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a făcut public graficul de circulație a trenurilor în perioada Summitului din 1 iunie. Astfel, în zilele de 31 mai și 1 iunie, circulația trenului de pe cursa Chișinău-Iași (Socola) și Chișinău- Bender-3 va fi suspendată.

Decizia a fost luată de administrația CFM în vederea bunei organizări a celui mai important eveniment pe care-l va găzdui țara noastră – Summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în satul Bulboaca, în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi. 

În același timp, menționăm că trenul de pe cursa Chișinău-București și Chișinău-Ungheni va circula fără abateri, conform graficului obișnuit. Grafic obișnuit de circulație va avea și trenul de pe cursa Chișinău- Kiev (plecarea din Chișinău în zilele calendaristice pare, iar din Ucraina în zilele impare).

Autoritățile naționale mizează pe înțelegerea cetățenilor întru buna desfășurare a Summitului CPE 2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata