in ,

OMGOMG

La cât poate ajunge mita în Moldova pentru a scoate de la parcarea specială o mașină

Ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au documentat recent acțiunile pretins ilegale ale unor angajați ai Inspectoratului naţional de securitate publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) al MAI.

Bănuiţii au pretins de la un cetăţean un autoturism, echivalentul a 11.000 euro, pentru a elibera de la parcarea specială alt autoturism ce aparţine ultimului!

audi parcare retinut
FOTO: mai.gov.md

În cadrul cauzei penale, iniţiate în baza indicilor art. 326 alin. (2) Cod penal al Republicii Moldova – trafic de influenţă – au fost efectuate percheziţii la domiciliile şi spaţiile auxiliare din proprietatea suspecţilor. În rezultat, au fost identificate acte confirmative şi automobilul vizat.

În consecinţă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, făptuitorii riscă amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 unităţi convenţionale (150.000-200.000 lei) sau închisoare de la 2 la 6 ani.

În succesiune, urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

audi parcare retinut 2
FOTO: mai.gov.md

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituționale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor.

Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.